Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Flink hommeles in Atalanta-kamp in aanloop naar cruciaal duel met Ajax

Wij zijn razend benieuwd hoe het er woensdagavond aan toe gaat in de kleedkamer van Atalanta als trainer Gian Piero Gasperini het woord tot zijn manschappen richt. Er is namelijk nog altijd sprake van onenigheid tussen de oefenmeester en aanvaller Alejandro Papu Gómez.

09 december 2020 - 13:00
Atalanta 1200
Gedoe, gedoe en nog eens gedoe bij Atalanta, vooral bij dit duo. © Pro Shots

De ruzie is zelfs zo hoogopgelopen dat Gasperini serieus een vertrek overweegt, zo wordt in Italiaanse sportmedia gemeld. Hij zou zelfs zijn ontslag hebben ingediend, maar dit werd niet geaccepteerd door de clubleiding. Kortom, een heuse rel. Maar waarom eigenlijk? Wat is er precies gaande bij La Dea?

Daarvoor moeten we effe terug naar de Champions League-wedstrijd van Atalanta tegen FC Midtjylland (1-1), een week geleden. Het liep in die wedstrijd helemaal niet lekker en dat veroorzaakte voor en vooral tijdens de rust trammelant tussen Gasperini en Gómez. Er zou zelfs fysiek contact zijn geweest tussen de twee.

De trainer wilde dat Gómez van flank wisselde, maar de aanvaller had daar geen trek in. Op het veld leidde dat al tot de nodige irritaties en verwijten, maar in de kleedkamer escaleerde het vervolgens behoorlijk met als gevolg dat Gómez gewisseld werd. De aanvaller werd vervolgens tegen Udinese buiten de selectie gelaten, al ging dat duel uiteindelijk wegens hevige regenval niet door.

Hoe dan ook, het helpt dan allemaal niet voor de sfeer, zeg maar. Wat ook niet helpt? Nou, dat een deel van de spelersgroep zich achter Gómez schaarde. Dat maakt het leven voor Gasperini als trainer van Atalanta natuurlijk niet eenvoudiger. Precies daarom zouden we best graag het vliegje aan de kleedkamermuur willen zijn, woensdagavond in de Johan Cruijff Arena.

Natuurlijk kreeg Gasperini in aanloop naar het duel met Ajax vragen over de hele gang van zaken. Hij zou Gómez rust hebben willen geven tegen Udinese, maar of die lezing de juiste is… Mwoah, daar kun je over twijfelen.

Supporters van Atalanta zijn er in elk geval klaar mee. Zij togen naar het trainingscomplex om daar een spandoek op te hangen. Daarop een foto waarop Gasperini en Gómez elkaar innig omhelzen.

De tekst die supporters op Facebook plaatsten, laat aan duidelijkheid overigens ook niks te wensen over. “We kunnen het niet op de tribune doen, dus zeggen we het zo: voor mensen die de club willen destabiliseren is hier geen plaats. Dan zeggen wij: bedankt en tot ziens.”

“Tegen Ajax kunnen we opnieuw geschiedenis schrijven. Atalanta is bezig om generaties te laten dromen. We dromen nu van geschiedenis schrijven en wat we tot nu toe allemaal bereikten, danken we aan het feit dat spelers een eenheid vormen met een gezamenlijk doel. Het team, de trainer, de club, de supporters en de stad vormen een eenheid. Ons shirt heeft veel waarde en alleen het belang van Atalanta telt.”

Mooie woorden van de supporters. De vraag is of ze gehoord zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >