Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Enkele Ajacieden mogen 'noodzakelijke reisbewegingen' maken

Frons binnenkort geen wenkbrauwen als je reizende Ajacieden tegenkomt op de socials. Diverse spelers krijgen van Ajax toestemming om op pad te gaan. Niet om ergens eventjes lekker vakantie te vieren, dat zit er ook voor de heren voetballers niet in, maar om noodzakelijke dingen te regelen.

24 december 2020 - 11:13
Hagnoodzakelijkcar
Hopelijk keert Neres een beetje fit terug naar Nederland. © Pro Shots

Zoals je misschien wel weet, is David Neres op dit moment in Brazilië. Hij vertrok nog voor de laatste wedstrijd van 2020 en wordt bijtijds weer terug verwacht, Zo'n beetje per speler wordt bekeken wat handig is qua vakantie en wat niet, waarna de trainingen alweer snel beginnen.

Het liefst zou Erik ten Hag zijn complete selectie in Nederland houden, maar dat zit er simpelweg niet in. Als je spelersgroep uit een internationaal gezelschap bestaat, moet je soms wat toegeven. Ook al gelden er reisrestricties, soms zijn er redenen om spelers toch te laten gaan.

“Ik weet nog niet precies wie er wel of niet weggaat. Dat gaan we bekijken. Er gelden ook telkens weer andere maatregelen, kijk naar Engeland en Zuid-Afrika. We hebben goede afspraken met spelers en als ze op reis gaan, gebeurt dit onder stringente voorwaarden,” aldus Ten Hag in bijzijn van Ajax Life.

Maar waarom moeten spelers uitgerekend nu op pad? “Een aantal heeft noodzaak, omdat er dingen geregeld moeten worden. Die jongens moeten deze periode ook wel gebruiken. Daarna moeten we weer door. Interlands, eindtoernooien... Sommige dingen zijn noodzakelijk om te doen.”

De Ajacieden krijgen van de club dus ook de ruimte om die dingen te doen. Behalve 'stringente' voorwaarden zijn er ook protocollen opgesteld, want reisbewegingen buiten je opgebouwde bubbeltje zijn en blijven een risico terwijl het (gemuteerde) coronavirus rondwaart.

Daarom moeten sommige spelers na terugkeer in Nederland ook echt in quarantaine. “Veel tijd krijgen ze daarom niet,” benadrukt Ten Hag. Los daarvan wordt ook per speler naar het aantal vakantiedagen gekeken. Daley Blind krijgt bijvoorbeeld een week vrijaf, terwijl anderen alweer eerder worden verwacht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >