Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FC Twente

Ajax neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen FC Twente. De koploper treft niet alleen een team dat is gevuld met flink wat oud-Ajacieden, maar ook een ploeg in vorm. Daarom hebben we drie dingen op een rijtje gezet die goed zijn om te weten richting de aftrap.

05 december 2020 - 13:58
Driedingentwente800
Het is alweer even geleden dat Twente op bezoek kwam in de Arena. © Pro Shots

Danilo ‘mag’ gewoon spelen tegen Ajax
De ene verhuurperiode is nou eenmaal succesvoller dan de ander. Voor Danilo is de tijdelijke overstap naar Twente in ieder geval een geweldige uitkomst. De Braziliaanse spits scoort erop los in Enschede en staat op een gedeelde eerste plek op de topscorerslijst van de eredivisie. Het is dus niet ondenkbaar dat Danilo een doelpuntje meepikt als hij het opneemt tegen zijn oude club, zoals Jan Vertonghen dat in het verleden ook deed.

Er zijn clubs die hun verhuurde spelers verbieden om te voetballen tegen hun oude werkgever, maar daar is in het geval van Danilo geen sprake van. Marc Overmars liet al eerder weten dat er geen dergelijke clausules zijn opgenomen in het huurcontract, alhoewel de directeur spelerszaken natuurlijk niet hoopt dat Danilo tegen Ajax scoort. 

“Hij zal zich willen laten gelden tegen ons, al hoop ik natuurlijk niet dat hij scoort tegen Ajax. Dat zit altijd wel in je achterhoofd, maar aan de andere kant: we verhuren hem met een reden. Dan moeten we zelf maar beter zijn als we Twente treffen,” aldus Overmars. 

Jans wil bewijzen dat Ajax échte weerstand kan krijgen in eredivisie
Ajax weet zijn wedstrijden in de eredivisie de laatste paar speelronden vrij eenvoudig te winnen. Er werd geregeld vijf keer gescoord door de koploper, met als uitschieter de 0-13 in Venlo. En als een ploeg zijn wedstrijden zo makkelijk wint, wordt er al snel gesproken over het gebrek aan weerstand in de eredivisie.

Twente-trainer Ron Jans hoopt met zijn ploeg een einde aan die discussie te maken en wil bewijzen dat eredivisieclubs wel degelijk weerstand kunnen bieden tegen Ajax. “Ze dwingen die situatie zelf af door met grote cijfers te winnen en in het in Europa hartstikke goed te doen, maar wij willen graag bewijzen dat ze ook échte weerstand kunnen krijgen in eredivisie,” aldus de oefenmeester voor de camera van 1Twente.

“Het is allemaal mooi en aardig wat Ajax laat zien en ik kan er soms echt van genieten, maar het gaat erom wat wij doen. We moeten erin geloven en met lef durven te spelen. Dan rolt er misschien wel een verrassing uit.”

Pierie kent geen genade, zijn haar ook niet
We geven gelijk toe dat dit niet per se iets is wat je moét weten over de wedstrijd tegen Twente, maar het interview van Kik Pierie bij Fox Sports was te mooi om te laten liggen. De van Ajax gehuurde verdediger kent de afgelopen tijd namelijk nogal wat haarproblemen. Dan hebben we het niet over nieuwe implantaten zoals Jorrit Hendrix die heeft, maar over vervelende lange plukjes. 

Wat is er precies aan de hand? Pierie heeft zijn haar een stukkie langer laten groeien en ondervond daar de gevolgen van tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-2). We zagen de verdediger opeens naar de kant rennen en wat in zijn haar smeren. Later bleek dat die actie noodzakelijk was om comfortabel verder te kunnen voetballen.

“Het miezerde een beetje, dus er gingen plukjes in mijn ogen zitten,” legt Pierie uit. “Ik was al een paar minuten bezig met mijn haar, want ik zag niks. Ik vroeg aan de fysio of hij een potje vaseline aan de zijlijn wilde zetten, zodat ik dat in mijn haar kon doen.” 

Vaseline in je haar dus. Dat klinkt nou niet superfijn, maar goed. Of we ook een potje ‘gel’ aan de zijlijn van de Johan Cruijff Arena terugzien? Nee, dat niet. Pierie heeft zijn haarproblemen inmiddels opgelost met een modieus haarbandje. Als je haar maar goed zit!

Overigens was het niet alleen maar gekkigheid tijdens het interview, want er werd ook nog serieus gesproken over de ontmoeting met Ajax. De verdediger kent geen genade voor zijn oude club. “Ik geef nu alles voor Twente. Als ik een bal kan binnenschieten, doe ik dat gewoon. Anders is het toch werkweigering?”

Ajax en Twente trappen zaterdagavond om 20.00 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >