Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars ziet waarde Danilo Pereira flink stijgen bij FC Twente

Directeur spelersbeleid Marc Overmars gaf tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ajax tekst en uitleg over de verhuur van Danilo Pereira aan FC Twente. De vraag was of de Braziliaanse spits én topscorer van de eredivisie straks mag scoren tegen Ajax…

13 november 2020 - 15:54
Danilo 1200
Danilo was al achtmaal trefzeker in evenzoveel wedstrijden! © Pro Shots

Het was uiteraard een vraag met een knipoog, maar Overmars liet weten dat er echt geen afspraken over wel of niet scoren zijn gemaakt. “Al hoop ik natuurlijk niet dat hij scoort tegen Ajax… Dat zit altijd wel in je achterhoofd, dat wil je uiteraard niet… Maar aan de andere kant: we verhuren hem met een reden en dan moeten we zelf maar beter zijn als we FC Twente treffen.”

Danilo heeft de smaak in de Grolsch Veste aardig te pakken en scoorde al acht keer in evenzoveel wedstrijden. Dat doet Overmars goed, die desgevraagd graag een stukje uitleg gaf over de verhuur van de aanvaller. Want waarom staat de topscorer van de eredivisie onder contract bij Ajax, maar speelt hij in Enschede?

“Het is eigenlijk heel simpel. Danilo is een talentvolle speler die we niet konden laten spelen in Ajax 1, maar hij was simpelweg ook te goed voor Jong Ajax. Dan zoek je een club met goede trainers, waar hij zich goed kan ontwikkelen. Bij Twente heeft hij te maken met trainers Ron Jans en Andries Ulderink. Dat is gewoon heel goed.”

Overmars spreekt dan ook van een win-win-situatie. “Natuurlijk, Twente is blij met een goede speler en wij kijken straks of we Danilo terughalen. Zijn waarde stijgt sowieso enorm, dat is hartstikke goed. Dit is goed voor alle partijen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >