Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geelen: ‘Ajaxshirt voor 2021/2022 is al besteld en klaar’

Ajax is achter de schermen met Adidas al druk in de weer met de ontwerpen van de voetbalshirts voor seizoen 2021/2022. Sterker nog, die zijn al besteld en klaar! Er wordt zelfs al gesproken over de tenues voor seizoen 2022/2023.

13 november 2020 - 13:06
Shirt 1200
Ook bij Adidas waren ze in de war van het succes! © Ajax Life

Dit vertelt Menno Geelen – commercieel directeur van Ajax – in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. “We waren vorige week bezig met het shirt voor het seizoen ná het volgende seizoen,” stelt Geelen.

“Het shirt voor 2021/2022 is al besteld en klaar, we zijn nu bezig met het shirt voor het seizoen 2022/2023. Dan is er een WK in de winter, dan ben je daar al mee bezig. De designteams van Ajax en Adidas zijn veel met elkaar in discussie,” legt Geelen uit, die zich ook laat ontvallen dat algemeen directeur Edwin van der Sar zich met het ontwerpproces bemoeit.

Geelen: “Het derde shirt is voor een groot deel aan Edwin te danken. Hij heeft bepaalde details laten aanbrengen en dat al anderhalf jaar geleden.” Het Europese antraciet/zwarte tricot met gouden accenten viel in elk geval bijzonder goed in de smaak bij supporters en was binnen no-time uitverkocht.

Er was sprake van een gelimiteerde oplage, maar volgens Geelen kreeg Van der Sar het bij Adidas voor elkaar om toch nog een extra oplage te regelen. Ook deze nieuwe lading was in een mum van tijd verkocht. We zien de rijen voor de fanshop nog haarscherp voor ons, terwijl ook online een flinke strijd gaande was.

Volgens Geelen waren ze bij Adidas ook een tikje van de leg van het succes. “Ik denk dat het derde shirt in één dag evenveel verkocht als menig topclub bij elkaar in één jaar verkoopt. Bij Adidas zeiden ze ook al dat het waanzin was.”

Ergens in de loop van het huidige seizoen zullen de kleuren van de nieuwe shirts wel ergens doorsijpelen en kan het grote speculeren weer beginnen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >