Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony over zijn dierbaarste tatoeages en juichen met 'letter L'

Antony Matheus dos Santos (20) bewijst als absolute smaakmaker waarom Ajax zoveel haast maakte om hem vast te leggen. In ons Vragenvuur in magazine Ajax Life leren we de Braziliaan met rugnummer 39 wat beter kennen.

04 december 2020 - 11:59
Pr Antony 1200
Voor Lorenzo en Larissa. © Pro shots

Dat rugnummer heeft overigens ook een verklaring, om daar gelijk maar mee te beginnen. Antony legt het graag uit in ons magazine. “Toen ik in de jeugd van São Paulo speelde, vroegen ze mijn nummer te kiezen als ik professional zou worden. 39 was één van de nummers die ik kon kiezen.”

“Ik nam die beslissing met mijn familie,” vervolgt de aanvaller. “Ik heb er een tatoeage van, omdat het cijfer een deel van mijn leven markeert.” Luca Janse wilde sowieso wel meer van Antony’s tatoeages weten en vroeg naar zijn meest dierbare op zijn lichaam.

“Het meest dierbaar is de afbeelding dat ik zelf aan het voetballen ben met de geboortetijd van Lorenzo erbij.” We zien het zoontje van Antony overigens op nóg een plek terug, al vonden de ouders van Antony het allemaal een tikje lastig.

“Mijn ouders vonden mijn tatoeages eerst moeilijk, maar zijn er inmiddels aan gewend. Op mijn rechterarm heb ik een grote leeuw. Dat ben ik. De kleine leeuw is Lorenzo. Aan de binnenkant van mijn arm heb ik er eentje met de betekenis ‘verlossing’. Op mijn linkerarm staat een tatoeage die ik samen met mijn broer als kind liet zetten. Het is de tekst van een liedje waar we van hielden tijdens onze tijd in de favela.”

Lars Janssen stelde volgens Antony de allerleukste vraag. Hij las een eerder een artikel over Antony en zijn Braziliaanse fan Larissa. Zij is zeven jaar oud en herstellende van kanker. Lars: “Na het winnen van de São Paulo Cup besloot je zelf je hoofd kaal te scheren. Hoe bijzonder is je band met Larissa? Heb je nog steeds contact met haar?”

Antony: “Ik heb nog altijd contact met haar. Als ik scoor maak ik een L met mijn vingers. Niet alleen de L van Lorenzo, maar ook van Larissa. Ik hoop dat ik haar daarmee geluk breng. Elke goal draag ik op aan mijn zoon en aan Larissa.”

Het volledige Vragenvuur met Antony lees je in ons nieuwste magazine Ajax Life. Deze ook thuis krijgen? Sluit je dan snel aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >