Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wint ondanks CL-jetlag van VV Alkmaar

Je hebt er niets aan, maar het winterkampioenschap is binnen voor Ajax Vrouwen. Die conclusie kunnen we trekken na een even minimale (1-0) als moeizame overwinning op 'nummer laatst' VV Alkmaar. De Ajacieden kampten duidelijk met de naweeën van het Champions League-avontuur.

20 december 2020 - 14:06
Vrouwenalkmaarcar
Pelova en Sabajo wisten elkaar in de zestigste minuut te vinden. © Pro Shots

De thuiswedstrijd tegen Alkmaar was eventjes uitgesteld om Ajax Vrouwen optimaal voor de dag te laten komen in het kampioenenbal, maar na de dubbele nederlagen tegen Bayern München (1-3 en 3-0) wachtte toch echt de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in de Vrouwen Eredivisie.

Die werd gewonnen, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Het was zelfs de 'nummer laatst' die in de eerste helft de grootste kansen kreeg, al kon Ajax Vrouwen hier een afgekeurd doelpunt van Marjolijn van den Bighelaar tegenover zetten. Ook in de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder.

Het was Quinty Sabajo die in de zestigste minuut de beslissing forceerde, al hoefde zij eigenlijk nog het minste werk te verrichten. Na een goede actie van Victoria Pelova, die buitenom ging en op die manier drie verdedigsters buitenspel zette, kwam de bal via een Alkmaarse voet bij Sabajo, die vervolgens uit de draai raak prikte.

Je zou hopen dat zo'n voorsprong het gemakkelijker maakt, maar de Alkmaarse gasten kregen toch echt nog diverse goede kansen. Gelukkig lette doelvrouw Lize Kop goed op bij een poging van afstand en zette Stefanie van der Gragt de aanval van Alkmaar letterlijk de voet dwars. Toen eenmaal bleek dat de marge niet verdubbeld zou gaan worden, werd het een kwestie van de tijd volspelen.

Dat lukte en dus gaat Ajax Vrouwen als koploper de winterstop in. De ploeg van Danny Schenkel won acht van de negen wedstrijden en heeft een doelsaldo van 21-5. Desondanks is de titelrace nog verre van beslist, want de voorsprong op achtervolgers PSV en FC Twente bedraagt slechts drie en vijf punten. Er is nog een seizoenshelft te gaan, plus de kampioensrace in de play-offs.

De eerste eredivisiewedstrijd na de winterstop is voor Ajax Vrouwen de topper tegen PSV. Die wordt half februari gespeeld. Het goede nieuws is dat tegen die tijd Sherida Spitse beschikbaar is. Voor de aanwinst zit het seizoen erop in Noorwegen en met winst van de dubbel op zak meldt de middenveldster zich begin 2021 op De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >