Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is al druk aan het puzzelen om alle posities te vullen

Erik ten Hag zal nooit zeggen dat hij is aangewezen op de B-keus. Ten Hag zal ook nooit zeggen dat Ajax aantreedt in een fantastie-opstelling. Maar diezelfde Ten Hag heeft in aanloop naar het uitduel met FC Midtjylland wel degelijk flinke kopzorgen, want het lijkt er sterk op dat hij een aantal belangrijke krachten moet missen...

02 november 2020 - 20:38
Hagpuzzelencar
Het wordt schipperen voor Ten Hag terwijl spelers afvallen. © Pro Shots

Als gevolg van strenge regelgeving komen diverse Ajacieden volgens de huidige stand van zaken Denemarken niet in. Je zou denken dat Cypriotische toestanden puur en alleen Cypriotische toestanden zijn, maar op amper een uurtje vliegen vanaf Schiphol kun je ook in de problemen komen.

De trainer van Ajax toonde zich een gentleman tijdens de persconferentie door niet alles en iedereen voor onbenul uit te maken, al legde Ten Hag wel een vinger op de zere plek: kan de Uefa wel een toernooi organiseren als de regels niet voor iedereen hetzelfde zijn?

Je zou denken dat voetballers zo'n beetje de veiligste personen op aarde zijn als het gaat om reizen over de landsgrenzen, aangezien ze deel uitmaken van een bubbel en constant worden getest, maar de realiteit leert dat Kjell Scherpen de enige doelman is binnen de zeventienkoppige selectie.

Los van de doelman moet er dus gepuzzeld worden. En daar is Ten Hag inmiddels mee begonnen. Het lijkt erop dat de opstelling voor Midtjylland-uit een echte Ravensburger wordt, want de trainer heeft wel eens voor simpelere vraagstukken gestaan.

“Ik heb goede hoop dat het lukt om nog een paar spelers in te vliegen. En we zijn hier uiteindelijk om een wedstrijd te spelen. De spelers die er nu al zijn, zijn goede spelers. Misschien moet ik op één of twee posities andere keuzes maken, maar het zijn nog steeds goede spelers,” deelde Ten Hag met de aanwezige journalisten.

“Wij hebben altijd rekening gehouden met een situatie als deze. Daarom roteren we ook zo veel. De spelers die ik bij mij heb, zijn stuk voor stuk fit en we gaan een zo goed mogelijk elftal neerzetten. Dat moet ook wel, want er wordt een prestatie van ons verlangd. We moeten presteren. Ik vertrouw mijn spelers en we kunnen nog steeds een goed niveau halen.”

Ajax moet gaan oogsten in groep D, anders kan het avontuur in de Champions League wel eens van korte duur zijn. De Ajacieden staan op één puntje en dat is eigenlijk een beetje te weinig, gezien de goede optredens tegen Liverpool FC (0-1) en Atalanta Bergamo (2-2). Je had beter een keertje kunnen winnen en verliezen, maar ja..

Om nog iets van hoop te koesteren op een plekje bij de laatste zestien moet Ajax in de MCH Arena als winnaar van het veld stappen. “Midtjylland is een zware tegenstander en heeft het goed gedaan tegen Liverpool. Het is een stugge ploeg, een vervelende tegenstander om tegen te spelen. We moeten onverstoorbaar zijn. Het is aan onszelf om er een goede wedstrijd van te maken.”

Dat zijn teksten die we nog kennen van de aanloop naar Getafe-uit. Wordt het weer zo'n wedstrijd? Nee, aldus Ten Hag. Midtjylland is eerder een aparte dan een vervelende ploeg. Het elftal grossiert in doelpunten maken vanuit standaardsituaties en probeert eigenlijk iedere situatie om te draaien en hier een voordeel uit te halen.

De trainer van Ajax: “Getafe was verre van fair play, Midtjylland is wel een sportieve ploeg. Toch blijft het een lastige tegenstander. Midtjylland heeft een andere zienswijze op het behalen van resultaten. Zij benutten de niches van het voetbal. Zij leggen de focus op punten waar een andere ploeg dat absoluut niet doet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >