Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag haalt Taylor en Rensch definitief bij het eerste elftal

We zagen Kenneth Taylor en Devyne Rensch al regelmatig terug op de trainingen en de reservebank van het eerste elftal, maar het duo heeft nu ook officieel promotie gemaakt naar Ajax 1. Als de talenten ook het laatste stapje weten te zetten in hun ontwikkeling, denkt Erik ten Hag dat ze klaar zijn voor een rol in de A-selectie.

11 november 2020 - 13:13
Taylorrenscheersteelftal800
De talenten krijgen een eigen plekje in de kleedkamer van het eerste. © Ajax Images

De voorbereiding is altijd een goed moment om jezelf als talent te laten zien. Zowel Taylor (18) als Rensch (17) grepen die kans dit seizoen met beide handen aan. Het duo liet tijdens de voorbereiding een prima indruk achter, terwijl ze ook namens Jong Ajax leuke dingen lieten zien.

Tot een officieel debuut kwam het nog niet voor Taylor en Rensch, maar de twee producten uit eigen jeugdopleiding trainden al wel regelmatig mee met het eerste elftal. Daarnaast is er vaak een plekje op de reservebank voor ze ingeruimd en maken ze minuten in oefenduels. Of zoals Ten Hag het noemt: ze hebben rondgesnuffeld in het eerste elftal.

Die snuffelstage is nu omgezet in promotie tot volwaardig lid van het eerste elftal. Dat betekent dat Taylor en Rensch definitief een eigen plekje in de kleedkamer van de A-selectie krijgen. “Dit moet ze motiveren om het laatste stapje te zetten,” legt Ten Hag uit aan AjaxTV.

Het talentvolle duo is dus in ieder geval weer een stapje dichterbij het grote Ajax, alhoewel er natuurlijk nog wel stappen moeten worden gezet om ook écht door te breken in Ajax 1. Ten Hag daarover: “Ze moeten werken aan hun ontwikkelingspunten, maar ze zijn heel dichtbij om een rol te spelen in het eerste elftal.”

In tegenstelling tot Taylor en Rensch, maakte Brian Brobbey al wel zijn debuut in het eerste elftal. Tijdens het duel met Fortuna Sittard (5-2) wist de jonge spits zelfs te scoren. Van officiële promotie is nu nog geen sprake, maar dat komt in de toekomst vast goed! Net als die contractverlenging, toch Brian?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >