Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch: 'Kansen krijg je bij Ten Hag niet, kansen verdien je'

Devyne Rensch (17) was één van de positieve verrassingen tijdens de voorbereiding. Alle loftuitingen smaken naar meer. De tiener heeft immers geproefd van het grote werk, maar weet dat de weg naar een grote rol in Ajax 1 nog lang is.

06 oktober 2020 - 13:29
Rensch 1200
De zeventienjarige Rensch krijgt wijze adviezen van zijn moeder. © Ajax Images

Het is een bekend patroon: jong talent dwingt zelf een kans af tijdens een trainingskamp met de A-selectie en maakt daar vervolgens indruk. Dit keer kwam plots dus Rensch om de hoek kijken. Iedereen blij, maar dan? Is 'goed' dan al goed genoeg voor een intens seizoen op het hoogste niveau?

Met wat geluk blijf je dan bij het eerste elftal, maar normaliter bereid Rensch zich verder bij Jong Ajax voor op die laatste sprong naar de hoofdmacht. Een scenario waar de jongeling zelf ook rekening mee houdt, zo vertelt hij ons magazine Ajax Life.

"Het trainingskamp in Oostenrijk was pittig. Ik mocht mee om te laten zien wat ik kan. Die kans heb ik gepakt. Ik heb mezelf laten zien en denk dat ik er klaar voor ben." Hij corrigeert zichzelf direct: kansen krijg je van Erik ten Hag namelijk niet, kansen verdien je. Verbeterpunten zijn er natuurlijk nog genoeg.

"Ik ben een rustige jongen en praat weinig. Dat zie je nog te vaak terug in mijn spel. Ik moet agressiever verdedigen. Niet alleen de bal, maar af en toe ook de man om te laten zien dat ik er ben. Daarnaast moet ik meer leren coachen van achteruit. Ik zeg niet altijd alles, maar inmiddels gaat dat beter."

Rensch vertelt in ons magazine dat hij over bovenstaande zaken veel praat met assistent-trainer Winston Bogarde en de ervaren Daley Blind. Ondertussen in het zaak om het hoofd koel te houden, zeker nu hij bekender wordt. Hij is zich daar onwijs van bewust, met hulp van zijn familie.

De Ajacied zegt de begeleiding van zijn gescheiden ouders goed te kunnen gebruiken. Hij woont bij zijn moeder, met twee broertjes. "Zij houdt superveel van me en vertelt mij bijvoorbeeld dat ik moet oppassen met wat ik zoal op social media plaats of ze waarschuwt me voor nepvrienden. Zodra je bekender wordt, zijn dat dingen waarop je extra moet letten."

De moeilijkste stap voor Rensch – die een contract tot de zomer van 2023 op zak heeft – is nu aangebroken. "Ik ben realistisch. Ik moet blij zijn met de kansen die ik nu al heb gekregen. Dat is best bijzonder op deze leeftijd. Het is nu gewoon zaak hard te blijven werken."

Wil je het hele verhaal met Rensch lezen? Check dan magazine Ajax Life nummer 2. Het blad ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >