Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 2: zoete herinneringen voor het zure heden

Er wordt Europees geloot, maar een toffe awayday zit er voorlopig nog niet in. Dit zure heden bestrijden we in ons nieuwe magazine met zoete Europese herinneringen. Dat en nog veel meer lees je vanaf vrijdag 2 oktober in Ajax Life 2, exclusief voor leden van SV Ajax!

01 oktober 2020 - 09:17
Cover Gravenberch 1200
Gravenberch siert onze nieuwste cover! © Ajax Life

De loting voor de groepsfase wordt donderdagavond bekend. Grote kans dat de uitvakken niet met Ajaxfans volstromen in dit coronatijdperk. Daarom doken we in de nostalgische Europacupkoffer van de broers Gerard en Ton Eegdeman. Deze jubilarissen reizen Ajax al veertig jaar achterna en kunnen een boek volschrijven met anekdotes. Vooralsnog houden we het bij een mooi supportersverhaal in Ajax Life.

Ryan Gravenberch siert onze cover. De jongeling is dit seizoen de nieuwe ambassadeur van Jonge Schare en ging voor onze populaire rubriek Vragenvuur geen supportersvraag uit de weg.

Aan de vooravond van alweer een interlandperiode doken we als redactie in een fenomeen dat je amper nog ziet: oefenduels van Ajax tegen landenteams. Menno Pot maakte er vervolgens een verrassende en incidenteel uiterst dubieuze lijst met ‘Ajax-interlands’ van. 

Uiteraard wordt er in aanloop naar de deadline van de transferperiode (5 oktober) hevig gespeculeerd over versterkingen in het elftal. Sommige spelers kunnen nog wel wat stevige concurrent gebruiken, maar in de spitspositie is het dringen. David Endt analyseerde de types die Erik ten Hag tot zijn beschikking heeft. Een luxeprobleem? Of juist een doorn in het vlees?

Wie aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen FC Groningen eens op een andere manier wil beleven dan voor de buis of vanaf de tribune, kan terecht bij de drive-in bioscoop van Borchland, tegenover de Johan Cruijff Arena. Wij namen al een kijkje bij de officiële aftrap tijdens RKC-thuis en keerden terug van een tamelijk bijzondere belevenis, mogen we wel stellen.

Hoewel we de komende drie weken zonder publiek voetballen, steeg het aantal fans in de afgelopen periode mooi van nul naar vijftienduizend. We maakten een reconstructie van die eerste periode. Wellicht komt het nog van pas als de coronaregels weer versoepeld worden bij een afname van het aantal besmettingen.

Uiteraard besteden we aandacht aan zaken die zich achter het hek van De Toekomst afspelen. Devyne Rensch kende een sterke voorbereiding op het seizoen. De jonge verdediger van Jong Ajax heeft een duidelijke missie. Dat deze ook kan mislukken beseft hij als geen ander, blijkt uit zijn bijzondere levensverhaal. Verder lees je meer over Christian Rasmussen en Ajax Vrouwen.

Het laatste woord is voor ‘Meersche Held’ Bryan Roy. De laatste tijd veelal in opspraak vanwege opvallende uitspraken buiten het voetbal, maar wij hielden het bewust even bij het voetbal. Dat leverde niet alleen een toffe ‘Piro’ op, maar ook vele leuke anekdotes.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >