Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic flink opgelucht dat Atalanta-scenario uitbleef

Kunnen we stellen dat het maar goed was dat Dusan Tadic in vliegtuig 2 stapte om zijn ploeg te komen helpen in Denemarken? Ja, dat kunnen we zeker stellen. De onverstoorbare captain was belangrijk met een treffer en een assist.

04 november 2020 - 11:19
Tadic 1200 (1)
De ingevlogen captain was belangrijk met een assist en een treffer. © Pro Shots

Speelde Tadic de pannen dan van het dak? Oh nee, dat ook zeer zeker niet. Maar al na 48 seconden vond hij Antony, na een pass van Quincy Promes geweldig te hebben verwerkt. De Braziliaanse aanvaller schoof knap binnen en Tadic kon direct een assist bijschrijven.

De Serviër verdubbelde vervolgens zelf de score door een indirecte vrije trap op enkele meters van het doel in de rechterbovenhoek te knallen. Midtjylland had elf spelers op de doellijn geposteerd, maar toch zag en vond Tadic het gaatje.

Kortom, het begon flitsend, maar erna zakte de hele handel zowat als een plumpudding in elkaar. Tadic baalde ervan als een stekker, zo veel was duidelijk toen hij voor de draaiende camera van SBS6 verscheen.

“Het was weer hetzelfde als tegen Atalanta Bergamo…,” zuchtte Tadic, die verwees naar de 0-2-voorsprong die Ajax in Italië zomaar uit handen gaf, omdat iedereen naar voren bleef lopen en er enorme gaten vielen. Dit keer liep het wél goed af en bleven de Ajacieden met 1-2 aan de goede kant van de score.

Tadic: “Dit is een wedstrijd die we weer moeten analyseren om beter van te worden. Het belangrijkste zijn de drie punten. We moeten altijd hoog druk blijven zetten, want als we de bal hebben, hebben we meer rust. Dat maakt het makkelijker voor ons. We moeten onze eigen wedstrijd blijven spelen.”

Precies dat laatste deed Ajax niet. Het ploeterde erop los. Te veel spelers hadden het niet. Ajax moest in de overlevingsstand en had de boel pas na rust enigszins op orde. Enigszins, want het was alsnog allerminst van hoog niveau. Maar het hield de Denen, die bloed roken, in elk geval wat meer van de eigen goal vandaan.

Voor Tadic en zijn ploeg was de hele aanloop naar de wedstrijd bizar. Ronduit bizar zelfs. Drie vliegtuigen stegen op vanaf Schiphol om de hele selectie uiteindelijk in Denemarken te brengen. De aanvoerder wist lang niet of hij kon spelen, maar raakte daar niet van in de war.

“We zijn professionals, dus je moet altijd klaar zijn om te spelen. Ik deed hetzelfde als altijd voor een wedstrijd, maar het geeft natuurlijk wel meer motivatie als je ook weet dat je mag gaan spelen. Gelukkig kon dat. We kunnen beter, maar deze overwinning is het belangrijkste.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >