Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic blijft benadrukken dat ploeggenoten lichaam goed moeten verzorgen

We bevinden ons op het punt waarop het vorig seizoen misging. Ajax beleefde begin december een eerste rampweek, waarna het terug bij af was. Er deed zich zelfs nog een herhaling voor. Dusan Tadic benadrukt dat hij en zijn ploeggenoten goed aan zichzelf moeten blijven denken.

30 november 2020 - 11:09
Tadicverzorgingcar
Blessures zijn niet altijd te voorkomen. Maar alle beetjes helpen. © Pro Shots

Het goede spel van de herfst van 2019 – nog niemand miste Frenkie of De Ligt – zagen we in het vervolg van het seizoen niet of nauwelijks meer terug. Het spel raakte beneden Amsterdams peil. De resultaten namen af, de kritiek nam toe. Ook raakten steeds meer Ajacieden geblesseerd. Dit toen tot woede van Tadic.

Diezelfde 32-jarige Tadic is op een soort maniakale manier bezig met zijn eigen lichaam en dat betaalt zich uit, want de Serviër is zelden geblesseerd en mist eigenlijk nooit een wedstrijd. Het is zelfs al min of meer bijzonder dat hij de afgelopen weken soms wordt gewisseld.

“Ik heb vorig jaar iets gezegd over onze blessures, want we hadden er veel. Nu hebben we weinig blessures, dus het gaat beter! Maar nu komt de belangrijkste periode van het seizoen. We zijn ons ervan bewust dat we ons lichaam goed moeten verzorgen, want we hebben iedereen nodig in deze drukke tijden,” stipt Tadic aan tegenover Ajax Life.

“Het is gemakkelijk om jezelf te vergeten. Daarom blijf ik het zeggen in de kleedkamer. Ik probeer altijd te helpen, maar dat geldt net zo goed voor de medische staf. Ze zijn geweldig. Ze vertellen het ons ook steeds. Ik kan in de kleedkamer wel het goede voorbeeld geven, maar het is ook goed dat de medische staf en de trainers er bovenop zitten.”

Onder meer Quincy Promes beloofde na de nodige (spier)blessures dat hij beter voor zijn lichaam zou gaan zorgen. En natuurlijk kun je blessures nooit helemaal uitsluiten – Ajax komt om de drie dagen in actie – maar je kunt er wel alles aan doen om te proberen de gevolgen te minimaliseren. Precies dat is wat Tadic en zijn teamgenoten nu doen.

“We spelen onwijs veel wedstrijden en moeten topfit zijn iedere keer als we aan de aftrap staan. Ik hoop dat we hebben geleerd van vorig jaar,” vervolgt Tadic, die na enig aandringen wat grotere woorden durft te bezigen. “Ik denk het ook! Ik denk het wel. We hebben er veel van geleerd.”

Als het aankomt op wat dit Ajax kan bereiken, blijft de multifunctionele aanvaller wel bescheiden. “We leven van wedstrijd naar wedstrijd en moeten iedere keer opnieuw de dingen doen waar we goed in zijn. Op die manier moeten we blijven pushen. Dat is alles.”

“Het heeft geen zin om te gaan vergelijken met vorig seizoenen. Het gaat nu goed, dus moeten we zo doorgaan. Twee jaar terug was consistentie onze goede kracht. We konden tegenstanders moe en slecht maken. Dat proberen we nu weer.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >