Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Razendsnelle treffers van Brobbey niet genoeg voor zege Jong Ajax

Jong Ajax ging vrijdagavond werkelijk als een malle van start tegen FC Den Bosch. Al binnen vijf minuten had Brian Brobbey het net twee keer doen bollen in Stadion De Vliert. Toch was het niet genoeg voor de zege, want de riante voorsprong werd na rust alsnog weggegeven: 2-2.

21 november 2020 - 08:49
Brobbey 1200
Die aanvoerdersband is een XXXL, naar wij begrijpen. © Pro Shots

Trainer Mitchell van der Gaag stuurde een aantrekkelijk ogende ploeg het veld in met Brobbey, Jurriën Timber, Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Kenneth Taylor en Devyne Rensch. Dominik Kotarski mocht dit keer het doel verdedigen en dus was Kjell Scherpen een avondje vrij.

Als de bliksem dus. Zo startte Jong Ajax op Noord-Brabantse bodem. Al had de thuisploeg daar zelf de hand in door Victor Jensen al in de tweede minuut te vloeren binnen de zestien. Brobbey mocht dus al snel de trekker overhalen vanaf elf meter. De sterke spits verdubbelde een paar keer knipperen met de ogen later de score door een voorzet van Terrence Douglas tegen de touwen te werken.

Niks aan het handje dus, zou je zeggen. Maar zoals wel vaker gaan de zaken bij Jong Ajax of heel goed of heel slecht. Dit was typisch zo’n wedstrijd waarin beide het geval was. De eerste helft was bij vlagen echt om te smullen en FC Den Bosch had dan ook mazzel dat de score niet hoger opliep. Twee inzetten van Jensen werden van de lijn gehaald.

Waren die ballen er maar wel ingegaan, want na de pauze was Jong Ajax het behoorlijk kwijt en de thuisploeg had dat eveneens snel in de gaten. Aanvallend brachten de Ajaxtalenten weinig meer en toen Ryan Trotman de 1-2 achter Kotarski kopte waren de jongelingen helemaal effe de weg verloren.

Vanaf dat moment zag je het een beetje gebeuren en het was uiteindelijk dan ook geen verrassing dat diezelfde Trotman van dichtbij de gelijkmaker kon binnenwerken. Daar bleef het bij, waardoor de eerste puntendeling van dit seizoen voor Jong Ajax een feit was.

Brobbey baalde na afloop als een stekker en verweet zijn ploeg de tweede helft een gebrek aan focus. “Die waren we kwijt. We pielden te lang met de bal. We gingen te makkelijk denken omdat we 0-2 voorstonden. Dat moeten we niet doen. We moesten de wedstrijd gewoon sneller afmaken. Nu op naar het volgende duel,” sprak hij voor de camera van Fox Sports.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >