Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana, Tadic en Gravenberch wachten in Denemarken op uitslag nieuwe coronatest

Gedoe, gedoe en nog eens gedoe in aanloop naar FC Midtjylland - Ajax. De Ajacieden stapten aanvankelijk met zeventien spelers, waarvan slechts één keeper in het vliegtuig, maar inmiddels zijn extra versterkingen gearriveerd.

03 november 2020 - 08:43
Tadic 1200
Kan Tadic de aanvoerdersband om zijn arm rollen dinsdagavond? © Ajax Images

Met één keeper afreizen zou Ajax sowieso al nooit doen, dus we hoopten er al stiekem op dat Onana alsnog het luchtruim zou kiezen richting Denemarken. Hij deed dat niet alleen, want ook aanvoerder Tadic en Gravenberch vertrokken alsnog met de bedoeling om een rol te kunnen spelen in de MCH Arena.

Erik ten Hag liet maandagavond tijdens de persconferentie al weten dat hij goede hoop had dat hij nog spelers kon toevoegen. Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg zijn wel echt achtergebleven.

Of het trio Onana, Gravenberch, Tadic kan spelen is nog niet helemaal zeker. Ze krijgen op de wedstrijddag de uitslag van een extra coronatest die bij ze is afgenomen. Pas als deze nieuwe uitslag negatief is en de Deense autoriteiten en Uefa het oké vinden, dan kan Ten Hag de mannen ook daadwerkelijk inzetten.

Het Deense tripje is al met al een aardige soap geworden. Van zeventien is Ten Hag in elk geval naar twintig spelers gegaan, alleen is dus nog altijd de vraag of hij ze alle twintig kan gebruiken. Feit is nu in elk geval wel: als Onana niet mag spelen, dan wordt het een bijzondere avond voor Kjell Scherpen. Hij is dan de aangewezen man voor onder de lat.

Toch lijken Onana en Gravenberch vertrouwen te hebben in een goede afloop. Op Instagram lieten ze via berichten weten uit te kijken naar het treffen met Midtjylland.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >