Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Negatieve hertest zet licht op groen voor Onana, Tadic en Gravenberch

Goed nieuws! Het trio dat gisteren is ingevlogen voor het duel met FC Midtjylland heeft groen licht gekregen van de Uefa om alsnog in actie te komen. Ook Zakaria Labyad is gearriveerd in Denemarken en last-minute zijn zelfs Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg nog komen opdagen!

03 november 2020 - 19:48
Coronatrioerbij800
Fijn dat jullie erbij zijn, mannen! © Ajax Images

Er was sprake van flink wat coronagedoe in aanloop naar het treffen met Midtjylland. Dat gedoe groeide steeds verder uit tot een heuse coronasoap, maar er lijkt nu toch een oplossing te zijn gevonden. Andre Onana, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch mogen 'gewoon' in actie komen tegen de Deense opponent.

In eerste instantie stapten er slechts zeventien Ajacieden in het vliegtuig naar speelstad Herning, waarvan maar één keeper. Dat had niet zozeer te maken met allerlei zieke spelers die in quarantaine zitten, maar vooral met een verschil in interpretatie van de regels door de Deense autoriteiten. 

Ajax liet het daar niet bij zitten en voerde snel hertests uit. Aangezien Onana, Tadic en Gravenberch al eens eerder corona hebben gehad, leek het onwaarschijnlijk dat het trio herbesmet was. De basisspelers stapten vervolgens alsnog in het vliegtuig naar Denemarken, waar ook Labyad zich in bevond. 

Het was alleen nog wachten op een negatieve testuitslag en groen licht van de Deense autoriteiten en Uefa, maar dat groene licht is er inmiddels! Erik Ten Hag kan het viertal vanavond dus ook daadwerkelijk inzetten. Het viertal werd zelfs een zestal, omdat ook Klaassen en Stekelenburg op het laatste moment toegang tot het land kregen.

Klaassen en Stekelenburg zijn wel van de partij, maar zitten op de bank. Maar ze zijn er tenminste! En hopelijk kunnen ze nog een rol van betekenis spelen. Of zelfs het verschil maken, al kijken we hierbij vooral naar Klaassen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >