Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch krijgt sneller uitnodiging voor grote Oranje dan gedacht!

Ryan Gravenberch wordt toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De achttienjarige Ajacied werd aanvankelijk opgeroepen voor Jong Oranje dat vandaag start met de voorbereiding op de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden, maar maakt plots promotie!

11 november 2020 - 13:36
Gravenberch 1200 (1)
De zaken gaan snel voor Gravenberch. Heel erg snel! © Pro Shots

Gravenberch traint vandaag nog mee met de ploeg van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi, om vervolgens donderdag aan te sluiten bij het Nederlands elftal. Met de entree van de middenvelder van Ajax bestaat de selectie van Oranje uit 24 spelers. Dit alles lezen we op de website van KNVB.

De promotie van Gravenberch heeft ongetwijfeld te maken met het vertrek van Tonny Vilhena uit het Oranjekamp. De middenvelder van FK Krasnodar testte positief op corona en vertrok direct, waardoor een plaatsje vrij kwam.

Aan de ene kant is het doorschuiven van Gravenberch best verrassend, aan de andere kant toch ook vooral niet. Bondscoach Frank de Boer liet eerder al weten niet te schromen om de Ajaxtiener op te roepen als hij dat nodig vond. “Ryan is zeker een kandidaat waar je aan denkt als andere middenvelders wegvallen,” liet de kampioenenmaker van weleer zich ontvallen.

Het Nederlands elftal speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen Spanje. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 20.45 uur. In dat duel zal Gravenberch dus nog geen rol kunnen spelen, al is het interessant om te zien hoe Davy Klaassen het er tijdens zijn rentree vanaf brengt.

Het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina staat voor zondag 15 november op het programma. Ook dat duel vindt plaats in Amsterdam en begint om 18:00 uur. Woensdag 18 november staat in Chorzów de Nations Leaguewedstrijd tussen Polen en Nederland op het programma. De aftrap in Polen is om 20:45 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >