Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer ziet Gravenberch als kandidaat in Oranje bij wegvallen spelers

Ryan Gravenberch sluit de komende interlandperiode aan bij Jong Oranje, maar bondscoach Frank de Boer heeft alvast verklapt dat het Ajaxtalent ook hard op de deur van het grote Oranje klopt. Mochten er middenvelders bij het Nederlands elftal afvallen, dan zou Gravenberch zomaar eens een belletje van De Boer kunnen verwachten.

07 november 2020 - 10:51
Gravenberchkandidaatoranje800
Gravenberch is één van de talenten op het kandidatenlijstje van De Boer. © Pro Shots

De selectie van het Nederlands elftal maakt de tongen altijd flink los. We hebben in Nederland zo’n zeventien miljoen bondscoaches en die laten zich maar al te graag horen. Zo was het halve land alweer in rep en roer toen Davy Klaassen voor het eerst in jaren weer eens werd opgeroepen. De Boer plus Ajax… dat moet wel voortrekken zijn, toch?

Dat is natuurlijk allemaal veel te simpel. We hebben allemaal gezien wat voor toegevoegde waarde Klaassen is gebleken sinds zijn terugkeer in Nederland. De Boer gaf overigens ook aan dat de Ajacied onder andere is opgeroepen vanwege blessures bij Marten de Roon en Leroy Fer, maar dat is de meeste ‘bondscoaches’ waarschijnlijk even ontgaan.

Met Klaassen, Quincy Promes en Daley Blind heeft Ajax nu drie afgevaardigden in Oranje, maar wellicht komt daar in de nabije toekomst nog een vierde Ajacied bij. De Boer heeft namelijk aangegeven dat Gravenberch hard op de deur van het grote Oranje klopt. Een oproep is nu nog niet aan de orde, maar het talent staat zeker op het kandidatenlijstje.

“Er kloppen heel veel jonge talenten op de deur. Mitchel Bakker, Sven Botman, Mo Ihattaren, Calvin Stengs,” somt De Boer het lijstje aan potentiele Oranjekandidaten op. “Ryan Gravenberch doet het fantastisch op internationaal niveau. Hij is ook zeer zeker een kandidaat waar je aan denkt als er andere middenvelders wegvallen.”

Dat is in ieder geval een fijne opsteker voor Gravenberch! Alhoewel de overige zeventien miljoen bondscoaches daar waarschijnlijk weer anders over denken… Voor hen hebben we trouwens wel goed nieuws: Jasper Cillessen is geblesseerd geraakt, waardoor Justin Bijlow alsnog is opgeroepen.

Wij kunnen niet wachten op de reacties!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >