Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vragenvuur: Sean Klaiber

Sean Klaiber meldde zich zaterdag al voor de tweede keer tijdens dit prille seizoen in De Koel. De rechtsback kwam met FC Utrecht niet verder dan 1-1 tegen VVV-Venlo, maar met Ajax was er geen houden aan. Wij spraken Klaiber na de historische 0-13 en bespraken zijn wittebroodsweken als Ajaxspeler.

26 oktober 2020 - 14:34
Vragenvuurklaibervvvcar
Klaiber voetbalt net zo enthousiast als hij praat, dus dat is prima. © Pro Shots

En Sean, heb je nog lichtpuntjes gezien?
“Haha, natuurlijk!”

Vertel, wat was dit voor wedstrijd?
“Ik denk historisch, hè? Ik opende mijn telefoon en aan alle berichten te zien, hebben we historie geschreven. De grootste overwinning ooit in de eredivisie. Prachtig! De jongens waren heel gretig voor nóg meer en wilden naar de 0-15. Jammer dat dit niet is gelukt. Maar de drive zat er echt op. Iedereen was in de rust gebrand om door te gaan. Ook omdat we tegen Liverpool niet wisten te scoren. Deze groep is zo gedreven en dat zag je terug in het spel. We bleven pushen en speelden hoog baltempo. Dan krijg je kansen en kom je tot scoren.”

Over vijftig jaar staat jouw naam nog steeds in deze historische basiself...
“Het staat er dan gewoon: Klaiber. Dat kan ik aan mijn kleine laten zien. En aan mijn kleinkinderen, als het record dan nog staat! En dit alles bij mijn eerste basisplaats. Dat is extra genieten voor mij. Dat ik erin kom, dat je meedraait en probeert belangrijk te zijn voor de ploeg.”

Is dat niet moeilijk: je geniet ervan en bent misschien ook wel een beetje verbaasd, maar hoe zorg je ervoor dat je jezelf in zo'n wedstrijd niet vergeet?
“Ik ben een gedreven persoon en roep ook gewoon om de bal. Ik schreeuw net zo goed. Ik wil ook assists geven en scoren, mijn aandeel hebben en mezelf bewijzen. Ik ben voetballer en wil bewijzen wat ik kan. Dat zal ik altijd blijven doen.”

Verbaas je jezelf? Dit had je twee maanden terug ook allemaal niet kunnen denken...
“Ik ga niet over mezelf opscheppen, maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en in zo'n team gaat het ook gewoon vanzelf. Dat is voor mij 'gemakkelijker', tussen aanhalingstekens. Voetballend heerst er zo'n drive, daar ga je gewoon in mee.”

Iets anders, hoe bevallen jouw eerste weken bij Ajax?
“Goed, heel goed! Ik maak mooie dingen mee, zoals het spelen in de Champions League. Helaas spelen we zonder publiek en daar baal ik heel erg van. Ik heb altijd thuis naar CL-wedstrijden gekeken en dan moeten we het nu zonder supporters doen... Het publiek kan juist een groot aandeel hebben in succes.”

Het lijkt me ook dat je je wilt voorstellen, zodat mensen je niet alleen van televisie kennen...
“Sowieso! Je wilt je stempel drukken in de Johan Cruijff Arena en ik weet zeker dat het ooit wel komt. Want dat is mijn streven. Ik wil dat het publiek van mij gaat genieten. En wederzijds.”

We weten welke gevoelens er heersten rond jouw transfer naar Ajax. Denk je dat jouw welkomstvideo veel scepsis heeft weggehaald? Jij met je zoontje, constant een big smile...
“Dat is wie ik ben!”

Je kent de gevoelens, maar je kwam in die video veel sympathieker over dan 'van naam'!
“Ik heb vroeger bij Ajax in de jeugd gespeeld, dus ik heb geen hekel aan Ajax of zo. Dat heb ik ook nooit gezegd. Ik ken de sentimenten inderdaad en dit is wat er vroeger speelde rond wedstrijden. Maar dat is verleden tijd. Mijn welkomstvideo is hoe ik ben. Ik lach veel en geniet overal van.”

“Zeker met die kleine. Dat is mijn alles. Ik doe alles voor hem en wil het uiterste uit mijn carrière halen. Ook voor hem. Gelukkig vonden mensen mijn presentatie sympathiek. Dat wil ik ook. Ik kan de kracht van het publiek straks goed gebruiken. Het geeft mij een drive, het hele team. Op naar een goede samenwerking.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >