Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaiber geniet van samenspel met Antony: 'Die man is gruwelijk'

Sean Klaiber mocht tijdens de historische wedstrijd tegen VVV-Venlo (0-13) voor het eerst in de basis beginnen. Het werd een bijzondere namiddag in De Koel en niet alleen op basis van de historische uitslag, want Klaiber geniet ook van het samenspel met de gruwelijke Antony.

26 oktober 2020 - 14:34
Klaibergruwelijkcar
Klaiber verving Mazraoui en draaide moeiteloos mee. © Pro Shots

De rechtsbackpositie bij Ajax is belangrijker dan het lijkt, omdat goed samenspel ervoor kan zorgen dat de back het de buitenspeler gemakkelijker maakt. Andersom geldt dit natuurlijk net zo goed. En uiteraard is VVV-uit niet bepaald een graadmeter, maar Klaiber speelde een prima wedstrijd.

Het liep sowieso best aardig op de rechterflank, want voor het eerst kregen we flashbacks naar de acties die Hakim Ziyech nog wel eens uit zijn hoge hoed toverde. Ook Antony heeft alles in zich om een sensatie te worden. Klaiber heeft de eer om dit van zeer dichtbij mee te maken.

“Antony is één-tegen-één niet te houden. Echt bizar! Ik heb op de training nog niet direct op hem gestaan, maar deze man is gruwelijk in één-tegen-één. Ik probeer het duel op de training nog even uit te stellen en ik geef zeker niet bij voorbaat op, maar het wordt wel lastig, haha,” aldus Klaiber tegenover Ajax Life.

“Antony is een heel vriendelijke jongen, die graag wil leren en aangeeft wat hij wil. Hij wil de bal hebben. De hele tijd! Mijn taak is om hem zoveel mogelijk te voeden en in zijn spel te brengen. Als hij begint te draaien, draait het team ook. En ik dender er zelf graag overheen, als het kan. Voor mij is het geen probleem om grote afstanden af te leggen.”

Hoeveel voetbal er ook in iemand zit, iedere buitenspeler is anders en dus moet je elkaar even leren aanvoelen. Toch? Of gaat zoiets vanzelf met een pure voetballer als Antony? Klaiber: “Dat gaat vanzelf. Ik spreek niet zo goed Portugees – ik weet alleen 'passa bola' omdat mijn zoontje Dora kijkt – dus we spreken Engels, maar Antony schreeuwt om de bal. Hij roept mijn naam, dus ik pass gewoon. Ik kan de bal altijd kwijt, ook als er een mannetje in zijn rug zit.”

De rechtsback vervolgt: “Het zit in hem. Het is echt genieten wat ik Antony allemaal zie doen, maar ik geniet ook van Daley Blind die mee opkomt als verdediger en zelfs scoort. Iedereen van deze ploeg heeft zijn kwaliteiten. Ik kom van FC Utrecht en dan is het vooral belangrijk dat het team goed in elkaar zit voordat je naar een overwinning toe kunt werken, maar bij Ajax kunnen jongens het gewoon in hun eentje bepalen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >