Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van twee wedstrijden schorsing naar vrijspraak voor Álvarez

De schorsing wie je wist dat ging komen... is ingetrokken! De ontwikkelingen van vrijdag in de Zeister bossen vallen bijzonder te noemen, maar zijn goed nieuws voor Edson Álvarez. Waar hij eerder deze week nog te horen kreeg dat hij voor twee wedstrijden werd geschorst, is de Mexicaan per direct weer beschikbaar.

02 oktober 2020 - 11:55
Roodalvarezajavitcar
Álvarez snapte niets van direct rood, maar bood wel zijn excuses aan. © Pro Shots

Álvarez werd vlak voor het einde van de eerste helft van Vitesse-thuis met een rode kaart naar de kant gestuurd. De middenvelder van dienst stond – zonder opzet – op de enkel van Loïs Openda, waarna de VAR inbelde en Pol van Boekel instructies kreeg om de Ajaxspeler weg te sturen.

Zo gezegd, zo gedaan en hoewel Ajax met 2-1 won, kreeg de rode kaart uiteraard een staartje. Er werd Álvarez het uitvoeren van een 'gewelddadige handeling' verweten en daar staat nu eenmaal een schorsing voor. Eentje van twee wedstrijden plus één duel voorwaardelijk.

Dat was Ajax te gortig, waarna beroep werd aangetekend. En met succes, zo blijkt nu. De uitspraak van de tuchtcommissie is bevredigend voor de nog altijd regerend kampioen en zet de KNVB toch wel een beetje in zijn hemd. Scheids zat mis, de VAR belde onterecht in en grote baas Reinold Weidemeijer blijkt een rode kaart te hebben gesteund die nu wordt geseponeerd.

Dat is een aardig optelsommetje van fouten, als je het ons vraagt. Het is natuurlijk allemaal niet slecht bedoeld vanuit de arbitrage, maar het straalt wel slecht af. Feit is hoe dan ook dat Álvarez nu een plekje in de spelersbus naar Groningen mag reserveren, waar hij het zondag om 12.15 uur opneemt tegen de plaatselijke FC.

Aangezien Álvarez door Erik ten Hag de laatste tijd wordt beschouwd als een middenvelder, is het fijn dat deze linie niet helemaal in de war wordt gegooid. Het is maar de vraag of Mohammed Kudus beschikbaar is. De Ghanees viel eerder deze week uit tijdens de training en lijkt niet wedstrijdfit.

Daar staat de rentree van Ryan Gravenberch en nu dus ook de beschikbaarheid van Álvarez tegenover. Het noopt ons tot de vraag: wat is jouw ideale opstelling? Antwoorden graag via Ten Hags elf in onze app!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >