Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trefzekere Mazraoui ziet voorsprong verspeeld na wissel

Noussair Mazraoui speelde dinsdag met Marokko een oefenwedstrijd tegen DR Congo en was in zijn elfde interland voor de tweede maal trefzeker. Even dacht hij matchwinner te worden, maar na zijn wissel viel alsnog de 1-1 en daar bleef het bij.

14 oktober 2020 - 07:44
Mazraoui 1200
Mazraoui mocht toch afreizen en was gelijk trefzeker. © Pro Shots

Dat de 22-jarige ‘Nous’ aan de aftrap stond was sowieso al opmerkelijk, want Ajax wilde zijn internationals eigenlijk niet toestaan om af te reizen naar landen met een rood reisadvies. Corona dit, dat, alles!

Uiteindelijk kregen Mazraoui en Lassina Traoré (Burkino Faso) toch toestemming om af te reizen, terwijl Zakaria Labyad achterbleef in Amsterdam. Dus zodoende meldde de rechtsachter van Ajax zich in de startopstelling van Marokko, overigens als enige eredivisiespeler.

En tja, als je er dan toch bent, dan kun je je ook maar beter laten gelden ook. Precies dat is wat Mazraoui deed door de openingstreffer te maken, kort voor de pauze. Het was een intikker, maar die tellen ook. Genoeg voor de zege was het echter niet, want vroeg in de tweede helft zette Youane Wissa zijn handtekening onder de gelijkmaker.

Mazraoui keek toen al toe vanaf de zijlijn. Hij was drie minuten voor de 1-1 naar de kant gehaald. Hakim Ziyech was helemaal niet van de partij, want de spelmaker had eerder het trainingskamp al verlaten om zich voor te bereiden op zijn officiële debuut voor Chelsea.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >