Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Ajacieden plaatsen zich met Jong Oranje voor EK2021!

Jong Oranje plaatste zich dinsdagavond met een eclatante 0-7-zege op Cyprus voor het EK2021. Veel talenten van Ajax stonden aan de aftrap en zij bemoeiden zich dan ook nadrukkelijk met het verzorgen van de hoogopgelopen doelpuntenproductie.

14 oktober 2020 - 07:20
Ekkelenkamp 1200
Ekkelenkamp debuteerde in de basis en was twee keer trefzeker. © Pro Shots

Het is voor het eerst in acht jaar tijd dat de talenten van Oranje zich plaatsen voor het EK, dus het werd wel weer een keer tijd. Het toernooi gaat in maart van start met de groepsfase in Hongarije en/of Slovenië. De hopelijke knock-outfase vindt van 29 mei tot en met 6 juni plaats.

Het is een geweldige uitdaging voor jonge Ajacieden, zoals Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Kjell Scherpen, Jurriën Timber en Perr Schuurs. Al zal die laatste vooral hopen op een kans in het grote Oranje van bondscoach Frank de Boer.

Op Cyprus stonden met Scherpen, Schuurs, Ekkelenkamp en Gravenberch vier Ajacieden aan de aftrap. Het was Gravenberch die de score voor rust opende met een droge knal vanaf zo’n twintig meter, maar het gaspedaal werd vooral na rust diep ingetrapt.

De in de basis debuterende Ekkelenkamp liet zich in het tweede bedrijf namelijk flink gelden met twee doelpunten, terwijl oud-Ajacied Kaj Sierhuis een heuse hattrick op zijn naam zette. Myron Boadu van AZ schreef ook een doelpuntje bij.

Dankzij de achtste overwinning in de kwalificatiereeks kan Jong Oranje het EK dus niet meer ontgaan. Wel staat groepswinst nog op het spel tijdens de twee duels die nog moeten worden afgewerkt. Jong Oranje ontvangt Wit-Rusland op zondag 15 november en drie dagen later treft de ploeg directe concurrent Jong Portugal. Het betreft hier een uitduel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >