Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voetbal met supporters is ver weg, heel ver weg...

Er staat zondag iets verschrikkelijks te gebeuren. Ajax treedt dan in de Johan Cruijff Arena aan, maar de tribunes zijn leeg. En die tribunes blijven nog wel een tijdje leeg. Klein bier als je het legt naast de nieuwe maatregelen die Mark Rutte aankondigde. Uiteraard. Maar toch. Voorlopig zijn de tribunes leeg.

13 oktober 2020 - 19:24
Laatstepogoooitcar
Dit was de laatste pogo. Wanneer komt de volgende...? © De Brouwer

Supporters werden in eerste instantie voor drie weken geweerd uit de stadions en gelukkig vielen er nog interlands binnen die periode, maar eigenlijk wisten we het al: dit afscheid is niet voor eventjes, maar voor langere tijd. Hoelang precies? Niemand die het weet.

Een uurtje eerder het licht aan in de kroeg helpt niet om de corona-uitbraak in te dammen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met wat halfslachtige maatregelen die niet blijken te helpen. Goh... Wat als er eerder mondkapjes gedragen moesten worden? Wat als er geen advies gold, maar een plicht? Het voelt allemaal een beetje als te weinig. En te laat...

Maar deels moeten de mensen ook naar zichzelf kijken, want Nederlanders denken het nogal eens beter te weten. Dat werkt niet... Daarom moeten 'we' nu op de blaren zitten, in een gedeeltelijke lockdown. Ajax kijken in de kroeg zit er ook niet meer in. Cafés, restaurants en coffeeshops moeten dicht, afhaal uitgezonderd, alcohol wordt na 20.00 uur zelfs uit den boze, amateursport gaat plat en ga zo maar door. Dit gaat mensen pijn doen. 

Daarvoor kunnen we onze ogen echt niet sluiten, maar weet je wat ook pijn doet? De lege tribunes, zondag in de JC Arena. Ajax kan het vast nog wel eventjes uitzingen. Lukt andere clubs dat ook? Feit is dat het verschrikkelijk wordt. Voetbal zonder supporters is nauwelijks voetbal. Het voelt nep, het doet je niets...

Desondanks gaat het betaald voetbal door. Ajax en Jong Ajax mogen blijven voetballen, Ajax Vrouwen vast ook wel, al werd het niet expliciet zo door Rutte benoemd. Het zou raar zijn als de mannen wel iets mogen en de vrouwen niet, nota bene op hetzelfde sportpark. Het stilleggen van de jeugdcompetities lijkt ons wel van invloed op kleine Ajacieden, maar goed. Details zijn nog schaars.

De details die we kunnen uittekenen zijn als volgt: het wordt een lange, donkere herfst. En dan moet de winter nog beginnen. We beseffen dat het misschien niet aan de top van je prioriteitenlijstje staat, maar wanneer zouden er weer supporters welkom zijn op de tribunes? Tijdens 2020/2021 nog of zelfs volgend seizoen pas...?

Sterkte allemaal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >