Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welk middenveld stel jij op tegen Groningen?

Ajax reist zondagmiddag af naar Groningen voor het traditioneel lastige uitduel met de plaatselijke FC. Het middenveld van de regerend landskampioen is altijd onderwerp van discussie en dus zijn we benieuwd naar jouw adviezen voor Erik ten Hag!

02 oktober 2020 - 17:17
Tenhagselfgroaja800
Zowel Gravenberch als Álvarez zijn weer van de partij. Stel jij ze ook gelijk op? © Ajax Images

Op een of andere manier heeft Ajax het altijd lastig in De Euroborg… uh, het Hitachi Capital Mobility Stadion. Vorig seizoen werd er nog pijnlijk verloren met 2-1 en in de twee jaar daarvoor moest de overwinning in de slotfase uit het vuur worden gesleept.

Het wordt wel weer eens tijd voor een eenvoudige zege in Groningen, maar daarvoor moeten er uiteraard wel eerst elf spelers worden opgesteld. We zijn in het bijzonder benieuwd naar jouw mening wat betreft het middenveld van Ajax, want er zijn daar nogal wat smaken mogelijk. 

Ryan Gravenberch is in ieder geval weer van de partij in het hoge Noorden. De middenvelder moest de thuisduels met RKC en Vitesse nog aan zich voorbij laten gaan, maar is voor de wedstrijd tegen Groningen weer gewoon beschikbaar. Daar tegenover staat wel de afwezigheid van Mohammed Kudus, die hoogstwaarschijnlijk niet op tijd fit is.

Edson Álvarez stapt ook – tegen ieders verwachting in – in de spelersbus richting Groningen. De Mexicaan werd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Vitesse geschorst, maar is toch vrijgesproken door de KNVB. Nu Edson weer beschikbaar is vragen wij ons af: posteer jij hem gelijk weer op het middenveld? 

Daarnaast zijn we benieuwd naar jouw mening over Quincy Promes op ‘tien’? En dan hebben we het nog niet eens gehad over Lisandro Martínez die we al een tijd niet meer op het middenveld hebben gezien. Kortom: een boel vraagtekens waar jij antwoord op mag proberen te geven!

Om jouw ideale Ten Hags elf te kunnen maken, heb je onze app nodig. Deze kun je hierboven makkelijk downloaden. Heb je de app al? Mooi! Ga in dat geval naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer Groningen – Ajax, om vervolgens elf spelers richting de gewenste positie te slepen en de tactiek te bepalen.

Ben je klaar? Deel je opstelling dan via sociale media. Wedden dat dit voer voor discussie oplevert?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >