Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Groningen – Ajax

Ajax moet zondagmiddag al vroeg bij de les zijn, want dan staat het uitduel met FC Groningen op het programma. De Ajacieden hebben het altijd lastig in het hoge Noorden en dus belooft het scoren van een driepunter een pittige opgave te worden. Zoals altijd hebben we weer wat zaken op een rijtje gezet die goed zijn om te weten richting de aftrap!

03 oktober 2020 - 11:04
Driedingengroaja800
Vorig seizoen eindigde het duel in een nederlaag voor Ajax... (2-1) © Pro Shots

Geen Robben bij Groningen
De terugkeer van Arjen Robben bij Groningen is nog niet waar menig voetballiefhebber op had gehoopt. In de eerste speelronde raakte de oud-international al geblesseerd aan zijn lies, waardoor hij de wedstrijden die daarop volgden aan zich voorbij moest laten gaan. 

Ook tegen Ajax is Robben niet van de partij en dat kan best als ‘goed’ nieuws worden beschouwd door de nog altijd regerend landskampioen. Uit onderzoek van het sportanalysebedrijf SciSports blijkt namelijk dat de aanvaller nog altijd veel invloed heeft op een positief teamresultaat. Alleen Dusan Tadic en David Neres scoren hoger wat betreft het effect op een goed wedstijdverloop.

Buijs hoopt op slechte dag van ‘beste ploeg van Nederland’
Op een of andere manier heeft Ajax het altijd lastig op bezoek bij Groningen. Zo werd er vorig jaar nog met 2-1 verloren in het stadion met die moeilijke naam. Ajax had op zijn zachtst gezegd een slechte dag, terwijl Groningen er juist bovenop zat. Danny Buijs hoopt dat zo’n zelfde soort scenario zich ook zondagmiddag voordoet.

“Je hoeft er niet voor te hebben gestudeerd om te weten dat Ajax de beste ploeg van Nederland is, zeker in voetballend opzicht,” vertelt de trainer op het digitale huis van Groningen. “Maar er zijn ook momenten dat je wel kunt winnen, zoals vorig jaar. Het zat toen een beetje mee en dat geluk heb je nodig in dit soort wedstrijden. Als wij een goede dag hebben en Ajax een wat mindere, kunnen we in de buurt komen van een resultaat.” 

Ajax kan altijd rekenen op Onana
Bruno Varela nam vorig jaar tijdens Groningen-uit nog plaats onder de lat, maar deze keer komt Andre Onana hoogstwaarschijnlijk gewoon in actie. Of er moet iets heel geks gebeuren, maar daar gaan we maar even niet vanuit. Onana is namelijk nog altijd superbelangrijk voor Ajax. 

De Kat uit Kameroen heeft dan ook het op een na hoogste reddingspercentage van alle doelmannen in de eredivisie. Van de tien schoten die Onana op zich kreeg afgevuurd, keerde hij er maar liefst negen. Alleen de poeier van Riechedly Bazoer was hem vorig weekeinde te machtig, waardoor hij op een reddingspercentage van negentig procent uitkomt. Als het achterin even niet loopt bij Ajax, heeft de ploeg in Onana dus vrijwel altijd nog een redder in nood.

FC Groningen en Ajax trappen zondagmiddag om 12.15 uur af in het stadion met die moeilijke naam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >