Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat supporters Ajax aanmoedigen in de huiskamer

We hebben Ajax de laatste jaren diverse keren boven zichzelf zien uitstijgen op Europese avondjes. Dit gebeurde niet in de laatste plaats met dank aan negentig minuten lang gekkenhuis op de tribunes. Dat gekkenhuis is tegen Liverpool ver te zoeken, wat nu?

20 oktober 2020 - 16:40
Hagtribunehuiskamercar
Ten Hag weet inmiddels hoe het voelt op een tribune. © Pro Shots

Het is echt ongelooflijk dat met Liverpool de gedroomde tegenstander op bezoek komt – de rest hebben we ook allemaal zo'n beetje gehad – en dat er uitgerekend bij het meest pure voetbalavondje wat er bestaat geen supporters naar binnen mogen.

Ach, die coronacrisis ontneemt ons zo veel... Maar lukt het Ajax desondanks om alsnog boven zichzelf uit te stijgen en hoe denkt Erik ten Hag dit voor elkaar te gaan krijgen? Die vraag stelde Ajax Life vanachter een mondkapje tijdens het persmoment in de Johan Cruijff Arena.

“We stijgen niet alleen in de Champions League boven onszelf uit, soms lukt het ook tijdens duels in de eredivisie. Je hebt vaak een tegenstander nodig die je zo uitdaagt dat je wel boven jezelf moet uitstijgen. Dat ingrediënt is in ieder geval aanwezig,” luidt het antwoord van Ten Hag.

We hebben soms ook wel eens gezien dat Ajax zeer timide begon en zelfs op achterstand kwam – denk aan de uitwedstrijd tegen Bayern München (1-1) – waarna het zichzelf in de wedstrijd knokte en alsnog op een steeds hoger niveau begon te voetballen.

Hoe kan Ajax vanaf de eerste minuut mee in het spelletje van Liverpool? “Dat heeft te maken met de voorbereiding en het hebben van een plan, maar ook met de vorm van de dag. Wij moeten woensdag heel erg goed zijn om een goed resultaat te behalen,” vervolgt de trainer.

“Het is alleen bijzonder spijtig dat er geen supporters bij zijn. In het stadion dan tenminste, want ze zitten wel in hun huiskamer,” aldus Ten Hag, die ondanks het gemis hoopt op aanmoedigingen die niet te horen zijn. “We weten dat de supporters bij ons zijn! We weten ook dat een groot deel van Nederland de televisie voor ons inschakelt om Ajax te kijken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >