Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij verrast door razendsnelle gewenning Antony

Ajax Media presenteerde Antony groots, compleet met de zomerhit Bem-vindo Antony. Erik ten Hag zag het gebeuren en probeerde de verwachtingen nog iets te temperen. Ook de recordaankoop moest immers wennen, zo was de aanvankelijke gedachte.

02 oktober 2020 - 05:28
Antony Neres 1200
Dit is natuurlijk sowieso een fraai stel. © Ajax Images

Voor Antony werd diep in de buidel getast. De transfersom voor de Braziliaan kan immers oplopen tot 21,75 miljoen euro. Dat schept verwachtingen en de manier hoe de landgenoot van David Neres werd gepresenteerd eveneens.

Ten Hag was zo’n beetje de enige die probeerde de hype iets te verkleinen. Neres had immers ook ruim de tijd nodig gehad om zijn draai te vinden in Amsterdam. Die vlieger zou voor Antony ook heel goed kunnen opgaan.

Daar blijkt tot dusver echter weinig van. De aanvaller lijkt zijn draai makkelijk gevonden te hebben, zowel op het veld als ernaast. Natuurlijk is het fijn dat hij een maatje in Neres heeft, maar ook binnen de groep verstopt hij zich niet.

Ten Hag stelt desgevraagd tegenover Ajax Life blij verrast te zijn met hoe Antony zich manifesteert. “Of het mij verrast heeft hoe hij zich aanpast? Eerlijk gezegd wel ja. Je weet nooit hoe snel dat gaat bij een totaal nieuwe club. Alles is anders hè. Ander land, ander systeem, andere cultuur… Dan is het altijd afwachten hoe snel dat gaat.”

In het geval van Antony dus rap, zo wijst de afgelopen periode uit. Ook zit er flink wat muziek in het samenspel met Noussair Mazraoui op de rechterflank, zo is Ten Hag ook niet ontgaan.

“Op de rechterflank wordt grote progressie geboekt en je ziet nu al de automatismen. Dat heeft mij wel positief verrast, ja. Antony heeft het razendsnel opgepakt en zet zijn kwaliteit om naar het veld. Dat is mooi om te zien.”

Eerder liet Mazraoui al enthousiast weten hoe fijn de samenwerking verloopt met de nieuwe smaakmaker op de rechterflank.

“Ik heb wel een klik met hem ja, ondanks dat we elkaar communicatief niet zo goed verstaan. Het gaat een beetje met gebarentaal. Ik praat Engels tegen hem en af en toe roepen we Neres erbij. Voetballend heb ik sowieso wel een klik met hem en het is een fantastische speler om voor me te hebben op het veld.”

“Waarom? Iedereen ziet wel dat die jongen vol techniek zit en een goed overzicht heeft. Ik was Hakim voor mij gewend, maar Antony is qua techniek hetzelfde. Ook hij gaat makkelijk zijn mannetje voorbij en dan hoef ik er alleen maar overheen te lopen en dan geeft hij de bal mee.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >