Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic dicht bij EK en belangrijk bij noodzakelijke winst op Noorwegen

Dusan Tadic kan voorzichtig zijn koffers klaarzetten voor het EK van volgend jaar. De Ajax-captain versloeg de Noorse ploeg met zijn Servië in de halve finales van de play-offs. Dat gebeurde overigens pas in een zenuwslopende verlenging. Het werd 1-2 en Tadic gaf de assist op de winnende treffer.

09 oktober 2020 - 09:51
Tadic Servie 1200
Tadic moet nu nog afrekenen met de Schotten. © Pro Shots

Daarmee blijft de hoop voor Tadic en zijn landgenoten springlevend. Die van Noorwegen en wonderspits Erling Braut Haaland is echter aan diggelen. Toch zijn de Ajacied en zijn mede-Serviërs er nog niet. Er moet nu nog wel van Schotland gewonnen worden. De Schotten vormen het laatste obstakel richting het EK.

Het was ongemeen spannend in Oslo, want er was een verlenging nodig om een beslissing te forceren. Het winnende doelpunt kwam uiteindelijk op naam van invaller Sergej Milinkovic-Savic. Hij gaf in minuut 102 het laatste tikje via een majestueus stiftje, nadat hij de bal had ontvangen van Tadic.

In de C-divisie strijden Servië, Noorwegen, Schotland en Israël om één plaatsbewijs voor het EK. Schotland wist Israël – zelfs pas na strafschoppen – te verslaan, waardoor de Schotten nu de laatste sta-in-de-weg kunnen vormen voor Tadic en de zijnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >