Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars ziet blijven Tagliafico en Onana als grootste winst van transferzomer

Er werd gevreesd voor een flinke leegloop bij Ajax, maar uiteindelijk is de schade vrij beperkt gebleven. Nico Tagliafico en Andre Onana bleven tegen ieders verwachting in toch gewoon in Amsterdam. Volgens Marc Overmars is dat misschien wel de grootste winst van deze transferwindow.

10 oktober 2020 - 11:57
Overmarstagliaficoonana800
Wat is het fijn dat Nico en Onana er nog steeds zijn! © Pro Shots

Ajax is niet helemaal ongeschonden uit de transferzomer gekomen, want de club verloor met Hakim Ziyech en Donny van de Beek twee sterkhouders. Deze transfers kwamen natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen, want de afspraak met zowel Ziyech als Van de Beek was dat er bij een mooi bod mee zou worden gewerkt aan een vertrek.

Diezelfde afspraken werden ook met Tagliafico en Onana gemaakt, maar zij bleven daarentegen wel gewoon in Amsterdam. Tegen ieders verwachting in, dus ook die van Overmars. Als de directeur spelerszaken zo terugkijkt op de afgelopen periode, noemt hij het blijven van deze twee sleutelspelers misschien wel de grootste winst van de transferzomer.  

“Als je me drie maanden geleden had gevraagd wie er weg zouden gaan, dan had ik Tagliafico en Onana als eerste genoemd,” vertelt Overmars in een uitgebreid interview met het eigen clubkanaal. “Als we hun vertrek ook nog eens moesten opvangen… Soms denken we dat we redelijk kunnen toveren, maar dit was niet gelukt.”

De toverstaf hoefde dus niet uit de kast worden gehaald, wat betekent dat we Nico en Onana nog minimaal één seizoen in het shirt van Ajax zien. Maar toch is het frappant dat er geen enkele club concreet was voor het duo, of althans geen club waar ze Ajax voor in zouden willen ruilen.

Hoe dat komt? “Heel simpel, de huidige wereld,” legt Overmars uit. En met de huidige wereld doelt hij natuurlijk op de uitbraak van het coronavirus. Overmars ziet de wereldwijde pandemie een beetje als een geluk bij een ongeluk. “Ik word ook wel een beetje moe van het coronagebeuren, maar dat is wel de reden dat deze transfers niet zijn gelukt.” 

Overmars is trouwens niet bang dat Tagliafico en Onana nu gaan zitten mokken. “Nico zit op een leeftijd waarop hij graag nog een keer een stap wil maken, dus voor hem is het misschien wat moeilijker. Maar Andre maakt zich er echt geen zorgen om. Die heeft het zo goed naar zijn zin hier en kijkt wel hoe het er volgend jaar uitziet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >