Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars knipoogt naar Ten Hag: 'Zet poppetjes op juiste plek'

Het enige wat eraan ontbreekt, is een kopje koffie. Maar verder voldoet het interview met Marc Overmars aan alle verwachtingen. De voetbalbaas blikt terug op de 'transferzomer' en kijkt vooruit naar het vervolg van het seizoen, waarbij hij Erik ten Hag aanspoort om een goede opstelling te maken.

09 oktober 2020 - 18:37
Marchagcar
Overmars kijkt mee en fluistert misschien ook wel eens iets in. © Ajax Images

Het leuke van het tien minuten durende vraaggesprek met Overmars is dat hij, voor zover ook wij dat van een afstandje kunnen inschatten, eerlijk antwoord geeft op de vragen van de verslaggever waarbij hij net genoeg prijsgeeft, maar ook niet alles vertelt.

Overmars is hierin de laatste jaren een stuk behendiger geworden, maar het is ook gewoon grappig. Het is daarom best een aanrader om het gehele interview te bekijken, als je elf minuten van je tijd kunt missen. En wij raden zoiets niet zomaar aan. Hoogtepunt doen zich voor na 2:00 en 3:25.

Zo zie je Overmars na twee minuten bijna in lachen uitbarsten als hij zijn verhaaltje over de komst van Sean Klaiber afrondt. “En FC Utrecht was ook blij,” horen we hem concluderen. Dit lijkt het ideale moment voor Overmars om een slokje koffie te nemen, maar helaas. Zijn gezicht vertelt verder genoeg.

Behalve Klaiber trok Ajax in de slotweek ook de portemonnee voor Davy Klaassen. Waarom? Ajax kon nog wel een goede middenvelder extra gebruiken en de veelzijdigheid van Klaassen was van doorslaggevend belang om actie te ondernemen. Maar waar moet Klaassen komen te spelen?

Tsja, dat mag Ten Hag bepalen. Afgaande op de opstelling tijdens FC Groningen-uit (1-0) lijkt het erop dat er wat zaken moeten wijzigen om van 2020/2021 een succesvol seizoen te maken. “Erik moet de poppetjes op de juiste plaats zetten en dat is voor hem ook niet zo gemakkelijk, denk ik,” merkt Overmars tussendoor op. Wederom blijft een slok koffie dus uit, wel wordt er geglimlacht.

Zonder dollen is de gegroeide veelzijdigheid van Klaassen reden geweest om hem terug te halen. “Davy heeft bij Werder Bremen op een andere positie gespeeld. Of dat cruciaal was? Dat is wel prettig, ja. Klaassen kan op meerdere plekken spelen, waaronder als 'nummer zes',” weet Overmars.

“We moeten ook een brede selectie hebben, want we gaan Champions League spelen en hopelijk met een rol van betekenis. We spelen veel wedstrijden, moeten om de drie of vier dagen aantreden en dan heb je iedereen nodig.”

Overigens is de transferperiode niet helemaal optimaal verlopen. “Ik geef toe dat we één speler heel graag hadden gewild, maar dat het niet is gelukt,” stelt Overmars. Helaas blijft het hierbij, dus we moeten speculeren wie er wordt bedoeld. Pierre-Emile Højbjerg misschien, of toch iemand anders?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >