Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars gooit koud water op vurige roep om terugkeer Schöne

De laatste ontwikkelingen rondom Lasse Schöne zijn niet zo leuk. De Deen is positief getest op het coronavirus, door Genoa niet ingeschreven door de Serie A en hij wacht ook al een tijdje op zijn salaris. Geen wonder dat er luide roep klinkt om een terugkeer, maar Marc Overmars ziet het niet gebeuren.

09 oktober 2020 - 17:54
Schonenietmeerterugcar
Als Schöne terugkeert, is dat waarschijnlijk in trainingspak. © Pro Shots

De nu 34-jarige Schöne vertrok kort na het begin van vorig seizoen richting de Serie A, om daar een mooie herfst van zijn voetballoopbaan te beleven. Dat was althans in theorie zo, want in de praktijk loopt het allemaal ietsjes anders. Genoa ontsnapte maar net aan degradatie.

Sportief hield het dus al niet over en nu lijkt het wel alsof de club hem wegpest. Pas kort na het verstrijken van de transferdeadline maakte Genoa duidelijk zijn speler niet in te schrijven voor de Serie A, waarna de tijd tekort was om zijn contract te ontbinden en een andere club te vinden.

Een terugkeer naar Ajax kon een dag langer in de steigers gezet worden en zijn zaakwaarnemer claimt dat er enig contact is geweest voordat de club besloot Davy Klaassen in te lijven. Daar komt nu ook nog eens gedoe over zijn salaris bovenop. Wat een treurigheid allemaal! Je leest de details bij Voetbal International.

Ondertussen klinkt iedere keer – al dan niet in hashtagvorm – als Schöne in het nieuws is 'Lasse, come home!' maar tot een terugkeer kwam het tot dusver niet. Het is best wonderlijk hoe dat gaat, want toen-ie echt nog het Ajaxshirt droeg, hoorden we toch net iets vaker dat diezelfde Schöne doorgeselecteerd moest worden.

Maar goed, Lasse kwam niet thuis en komt waarschijnlijk ook niet thuis, als we Overmars mogen geloven. En dat doen we. De voetbalbaas gaf een uitgebreid interview aan het clubkanaal en dat is best fijn zo na het verstrijken van de transferdeadline, omdat je dan eventjes rustig bij kunt praten.

“Bijzonder hè,” merkt Overmars op over de recente ontwikkelingen rondom Schöne. “Lasse is een icoon van Ajax. Ik denk dat de supporters hem graag terug willen zien en daarom stel je die vraag ook, denk ik. Ik denk dat het voorbij is. Ik denk wel dat Lasse terugkeert, ooit, maar in een andere functie.”

Een andere functie dan voetballer bedoelt Overmars en inderdaad heeft Schöne aangegeven dat hij in de toekomst – in welke vorm dan ook – trainer wil worden bij Ajax. Het lijkt erop dat we daar op moeten wachten en hopelijk volgt er voor Lasse een mooiere afsluiter van zijn loopbaan dan Genoa, want het zou wel erg treurig zijn als het op deze manier moet eindigen...

De eerstvolgende kans op een vertrek voor Schöne is in de winterstop. Grote kans dat er ook wel iets gaat bewegen, want anders komen misschien zelfs de EK-kansen in gevaar...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >