Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lang maakt gewoon graag zijn 'truitje nat' bij Club Brugge

Noa Lang heeft Ajax definitief verlaten. De 21-jarige aanvaller werd maandagavond laat gepresenteerd bij Club Brugge. De Belgen huren de aanvaller, waarna de huur omgezet wordt in een permanente transfer. De presentatie van Lang was overigens tamelijk hilarisch.

06 oktober 2020 - 09:11
Lang 1200
De presentatie van Lang in Brugge was best lollig. © Ajax Images

Lang werd namelijk via een kekke aankondigingsvideo gepresenteerd bij Club Brugge. Voor alles in kannen en kruiken was, moest hij eerst langs een telefoniste. Die had nog wel wat vragen voor de aanvaller, om ‘zeker te weten dat het een goede match is’.

Desgevraagd somt Lang netjes zijn gegevens op, zoals zijn geboortedatum, geboorteplaats en dat soort zaken. De laatste vraag is de mooiste: waarom denkt Lang dat hij een match is voor Club Brugge?

Het antwoord dat volgt is tamelijk hilarisch: “Ik maak gewoon graag mijn truitje nat. En dat is waar Brugge voor staat. No sweat, no glory.” Vervolgens somt de jongeling op welke meerwaarde hij nog meer heeft. “Ik ben een creatieve voetballer, die spelers voor de keeper kan zetten en ik heb ook wel scorend vermogen.”

Het zijn eigenschappen die Ajax zondag in Groningen (1-0) overigens prima had kunnen gebruiken, maar dat even geheel terzijde. De telefoniste in het filmpje is in elk geval dik tevreden met de antwoorden van de nieuwe versterking. “ Wij zijn content. Wat ons betreft is dit inderdaad een perfecte match!”

De presentatie eindigt met Lang die zich stoer omdraait naar de camera: “Brugge, let’s do this!”

Ajax liet de aanvaller ondertussen gaan met de hashtag #ForTheFuture. Dat blijft toch een tikje opmerkelijk. Sowieso is het interessant om nog eens te horen waarom hij definitief mocht vertrekken, want creatieve spelers zijn altijd welkom. Lang is wellicht niet direct basismateriaal, maar als invaller had hij fijne impulsen kunnen brengen.

Hoe dan ook, in totaal speelde de international van Jong Oranje veertien wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde hij daarin vier keer. De tweede helft van het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor FC Twente. Met Jong Ajax werd hij in het seizoen 2017/2018 kampioen van de toen nog Jupiler League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >