Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé verscheurt verhuurcontract en keert terug bij Ajax

De laatste dag op de transfermarkt komt soms een beetje overeen met het doen van de administratie. Dan kom je soms dingen tegen in de boeken waarvan je denkt: moet ik nog even oplossen. Bij een voetbalclub werkt het ook ongeveer zo, want Hassane Bandé keert terug bij Ajax.

05 oktober 2020 - 19:28
Bandeterugcar
Bandé vervulde een glansrol tijdens de vele festiviteiten in 2019. © Ajax Images

De 21-jarige speler werd zo'n twee jaar geleden voor een miljoentje of 8 overgenomen van KV Mechelen, maar maakte tot op heden niet eens zijn debuut. Het toeslaan van het noodlot hielp niet mee, want Bandé liep na een aanslag tijdens een oefenpotje een nare beenbreuk op.

De revalidatie duurde lang en op zijn oude niveau kwam Bandé nooit echt meer, want de teller staat voorlopig op vier potjes voor Jong Ajax en een verhuurperiode bij FC Thun. Achter het verblijf van de Burkinees op het tweede niveau van Zwitserland staat nu een punt.

Bandé zou volgens gemaakte afspraken nog een seizoentje aan Thun worden verhuurd, al hoorden we eerder deze zomer geluiden over een nieuwe club in Turkije. Het is bij geroezemoes gebleven. Daarom keert de aanvaller nu terug bij Ajax, al kun je je afvragen hoe lang die tussenstop duurt.

Het lijkt uitgesloten dat de aanvaller plotseling aanhaakt bij het eerste elftal en of er een plekje bij Jong Ajax voor hem beschikbaar is gebleven...? Ook dat wagen we te betwijfelen. We zijn eerst maar eens benieuwd naar antwoord op de vraag: hoe is het met Bandé?!

Dan zien we daarna wel weer verder. Het mooiste zou natuurlijk zijn als Bandé zijn talent kan tonen, die stevige transfersom waarmaakt en tot 2023 op nog veel meer kampioensfoto's staat, maar dit scenario lijkt – helaas – gelijk te staan aan een utopie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >