Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus aantal maanden uitgeschakeld met meniscuskwetsuur

Ach, ach, ach… Alsof het nipte verlies tegen Liverpool (0-1) niet vervelend genoeg was, blijkt dat Ajax het voorlopig moet stellen zonder Mohammed Kudus… De twintigjarige moet geopereerd worden aan zijn rechterknie.

22 oktober 2020 - 15:15
Kudus 1200 (2)
Kudus kreeg donderdag onwijs vervelend nieuws te horen. © Pro Shots

Kudus trapte de wedstrijd tegen Liverpool af als valse spits. Erik ten Hag wilde dat de jongeling verwarring zou brengen, maar die opdracht viel al na acht minuten in het water. De middenvelder, die in zijn korte tijd in Amsterdam al zo’n fijne indruk maakte, moest er geblesseerd vanaf.

Dan is altijd de vraag: hoe erg is het? Nou ja… Erg dus. Voor de winterstop komt Kudus sowieso niet meer in actie, zo heeft Ajax inmiddels laten weten. Een operatie is nodig en hopelijk verloopt het herstel erna voorspoedig. We willen immers niet gelijk denken aan een Neres-achtige revalidatie.

Kudus maakte tegen Liverpool zijn debuut in de Champions League, terwijl veel van zijn landgenoten in zijn geboortestad Accra in spanning toekeken. Ook daar zal dit nieuws tot treurige gezichten leiden.

Ten Hag was op zoek naar zijn ideale formatie op het middenveld en het had er alle schijn van dat Kudus op weg was naar een vaste stek. De trainer zal nu dus tijdelijk wat anders moeten bedenken. Deze blessure is al met al stukken vervelender dan de nederlaag tegen Liverpool.

Sterkte Mo!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >