Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klopp heeft geen medelijden met eeuwige metamorfose bij Ajax

Met goed beleid en gerichte versterkingen heeft Liverpool de stap gemaakt van netnietclub naar de beste ploeg van de wereld. Die laatste komt voor rekening van Erik ten Hag, die bij Ajax alleen maar kan dromen van de mogelijkheden die Liverpool heeft. Toch heeft Jürgen Klopp geen medelijden.

20 oktober 2020 - 20:31
Kloppmedelijdencar
Van Klopp kun je altijd goede teksten verwachten. Nu ook! © Pro Shots

Ajax stond twee jaar terug in de halve finales van de Champions League, maar de meeste spelers die van deze grote doom werkelijkheid wisten te maken, spelen allang weer ergens anders. Sterker nog, het voelt als een klein wonder dat mannen als Onana en Tagliafico er nog steeds zijn.

Toch is het verschil met Liverpool natuurlijk onwijs groot. 'The Reds' kunnen zich verder en verder versterken, Ajax is altijd in opbouw. Het is altijd David tegen Goliat, maar de club hoeft niet op mededogen van Klopp te rekenen.

“Waarom zou ik medelijden hebben met Ajax? Als Ajax in de Engelse competitie speelde, zou het zich moeten versterken. Maar Ajax speelt in Nederland. Dat is een wezenlijk verschil en biedt heel andere uitdagingen, maar ook heel andere mogelijkheden. Ik hou trouwens van de eredivisie,” legt Klopp in een videosessie uit aan Ajax Life.

“Ajax doet prachtige dingen met eigen jeugd. De opleiding is echt top, top, top. De spelers die uit de eigen jeugd komen, worden voor veel geld verkocht en het volgende talent staat alweer klaar. Daar hoef ik toch geen medelijden mee te hebben? Niemand hoeft dat!”

“Ajax is een prachtige club, met een prachtige filosofie. En Ten Hag is een geweldige coach. Die combinatie maakt van Ajax een grote club. Al is de filosofie wel een beetje veranderd, voor zover ik kan nagaan: er staat meer ervaring op het veld. Tadic gehaald, enkele jongens keerden terug.”

“De ambities van Ajax zijn er niet minder op geworden. En vergeet niet, Ajax stond in de halve finales en ja, daarna is de club wat spelers kwijtgeraakt, maar als ik zie over welke selectie het beschikt, staat er echt een topploeg en daar heb ik totaal geen medelijden mee. De filosofie van Ajax is een prachtige.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >