Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaiber tekent voor drie jaar en krijgt rugnummer 5

We willen allemaal voor Ajax spelen. Met die boodschap heeft de club het aantrekken van Saen Klaiber officieel gemaakt. De rechtsback komt over van FC Utrecht en krijgt ook nog eens een rugnummer dat er niet om liegt. Hij draagt in Amsterdam het nummer 5.

01 oktober 2020 - 12:51
Klaibernummervijfcar
Klaiber heeft op alle foto's een big smile. Dat is hartstikke leuk. © Ajax Images

Hoewel Ajax met de aankondiging enigszins inspeelt op het sentiment rondom de komst van Klaiber, is er geen prachtig filmpje in elkaar geknutseld. Na de strafregels voor Kjell Scherpen was een fietstochtje met Klaiber natuurlijk een prachtige knipoog geweest.

Helaas, we moeten het zonder doen. En ook lang niet iedereen zal vrolijk worden van de transfer van Klaiber. De rechtsachter vertelde eerder dat hij een transfer richting Feyenoord of PSV zou verkiezen boven belangstelling van Ajax en vond het maar niets dat Zakaria Labyad shirtje ruilde.

Labyad ontving, niet heel lang voor zijn wissel van onder naar boven de N201, na FC Utrecht – Ajax (0-0) het tenue van Ziyech. De twee zijn vrienden, maar de supporters van Utrecht en Ajax zijn dat niet altijd en daarom lag het allemaal nogal gevoelig.

Zo werkt de Wet van Alderweireld, je kent het wel. Het zijn enkele redenen waarom de achterban niet superblij is met het inlijven van Klaiber, maar na het vertrek van Sergiño Dest moest het wel. Althans, zo redeneren Erik ten Hag en Marc Overmars. Klaiber wordt het alternatief achter Mazraoui en doet dat met een mooi rugnummer.

Je denkt bij 5 eerder aan een basiskracht of gewaardeerde speler. Voordat Klaiber op dat punt is aanbeland zal hij heel wat scepsis moeten overwinnen. Wij wensen hem daarbij alle succes. Wie weet kijken we over drie jaar – er is zelfs een optie voor een vierde seizoen – heel anders naar de komst van de verdediger dan we nu doen.

Wie weet staat de transfersom die kan oplopen tot zo'n 7 miljoen euro dan ook in een heel ander perspectief. We gaan het meemaken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >