Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen maakt rentree en speelt gelijk tijdens oefenduel met AZ

Ajax heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen AZ gespeeld. Davy Klaassen en Sean Klaiber stonden aan de aftrap. Met de twee aangetrokken spelers speelde Ajax op het eigen trainingscomplex met 1-1 gelijk tegen de Alkmaarders.

07 oktober 2020 - 15:52
Klaassen 1200 (1)
Klaassen speelde mee alsof hij nooit weg is geweest. © Pro Shots

Het oefenduel tussen Ajax en de ploeg uit Alkmaar was ingelast vanwege de interlandperiode. De niet uitgevlogen Ajacieden konden zodoende toch wedstrijdminuten maken en zich laten zien aan de technische staf.

Het duel op sportpark De Toekomst was dan ook aardig om mee te pikken! We waren immers toch getuige van de eerste (overigens prima) speelminuten van Klaassen, sinds zijn terugkeer. Het was alsof hij nooit weg was geweest en na rust droeg hij zelfs de aanvoerdersband. Een vertrouwd beeld.

Ook Klaiber stond voor het eerst in Ajaxshirt tussen de lijnen, waardoor Noussair Mazraoui rechts centraal achterin startte. De van FC Utrecht overgekomen rechtsback stond veelvuldig als halve rechtsbuiten opgesteld en vuurde voor rust een kanonskogel op het AZ-doel af, maar de bal kwam via de paal terug het veld in.

Los van het duo Klaassen/Klaiber konden spelers als David Neres, Klaas Jan Huntelaar en Lisandro Martínez zich weer eens tonen in de basis, terwijl Maarten Stekelenburg het doel bewaakte. Ook waren er plekjes ingeruimd voor youngsters Kenneth Taylor en de puik spelende Devyne Rensch.

Met Antony vanaf links en Neres op rechts gingen we er toch even voor zitten, al moet je bij dergelijke oefenpotjes geen groot samba-spektakel verwachten. Dat bleek ook al snel, want het duel op veld 5 ontvouwde zich inderdaad als een typisch oefenpotje.

De Alkmaarders kwamen na een half uur spelen op voorsprong via Thijs Oosting, die een voorzet op maat bij de tweede paal achter Stekelenburg volleerde. Nog voor de pauze trok Ajax de stand echter gelijk en daar ging een klasse-actie van Neres aan vooraf.

De Braziliaanse aanvaller schakelde uitstekend om, heroverde de bal op agressieve, maar faire wijze en behield vervolgens het overzicht door Lassina Traoré fraai vrij voor doelman Hobie Verhulst te zetten: 1-1.

Na de pauze schakelde Ajax een tandje bij en kreeg het mogelijkheden op het verdubbelen van de score. Het beetje geluk dat daarbij nodig was ontbrak, want via Neres en invaller Zakaria Labyad raakte de thuisploeg tot tweemaal toe de paal.

Gescoord werd er dan ook niet meer, maar vooral na rust zag het Ajaxspel er bij vlagen fris en fruitig uit. En voor Klaassen is de kop eraf. Dat smaakt sowieso naar meer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >