Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch over groeispurt en rennen ‘met zulke lange benen’

Ryan Gravenberch nam dit seizoen niet alleen het rugnummer 8 over van Carel Eiting. De middenvelder (18) mag zich ook diens opvolger noemen als ambassadeur van Ajax Jonge Schare. Daarom strikten we hem voor ons vragenvuur in magazine Ajax Life.

09 oktober 2020 - 12:58
Gravenberch 1200
Gravenberch weet zeker dat Usain Bolt niet zijn vader is. © Pim Ras

Onze leden stuurden weer een karrenvracht aan vragen in, die wij weer meenamen naar ons gesprek met de tiener. Zo was Kiyo van de Geer benieuwd wat Gravenberch heeft opgestoken van Erik ten Hag en Jonanthan de Baat wilde juist weten wat de jongeling heeft opgestoken van assistent-trainer Richard Witschge.

Gravenberch praat makkelijk en gaat allereerst in op de vraag over zijn hoofdtrainer. Positie kiezen blijkt het grootste leerpunt onder Ten Hag. “Mijn positionering. Ik ben een verbindende middenvelder. Ik mag aanvallen, maar moet ook meeverdedigen. Daar werk ik sowieso hard aan en het gaat daardoor ook steeds beter.”

Maar ook Witschge is met Gravenberch bezig, zo blijkt uit de woorden van de jonge Ajacied. “Richard leerde mij nog meer ‘open staan’. Oog hebben voor de man én de bal. Ik moet al weten wat ik met de bal ga doen, voordat ik word aangespeeld.”

Gravenberch vertelt eveneens – op een vraag van Mees van Leeuwen – welke stappen in de jeugdopleiding lastig waren. “Telkens als ik naar een hoger team doorschoof was dat moeilijk. Ik moest wennen aan het hogere niveau. Daar moest ik me dan even overheen zetten, maar met hard werken lukte dat.”

Hard werken leerde hij van Gery Vink, de jeugdtrainer die het meeste invloed op de voetballer had. “Hij was mijn trainer bij Ajax onder 17 en zat kort op mijn huid als ik te slap was.”

Kaj Schröder stuurde ook een vraag in. Hij vindt het maar wonderlijk dat Gravenberch zo snel kan rennen met zulke lange benen. En dan nog steeds wendbaar zijn. “Weet je zeker dat Usain Bolt niet je vader is,” is dan ook de vraag.

Gravenberch moet hard lachen. “Haha, dat weet ik héél zeker. Ik heb er gelukkig weinig last van gehad in de jeugd, omdat ik geleidelijk groeide. Een korte groeispurt heb ik nooit gehad.”

Wil je het volledige verhaal met Gravenberch lezen? Check dan magazine Ajax Life nummer 2. Het blad ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >