Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gelijkspel tegen Atalanta voelt voor Klaassen als nederlaag

Een zure nasmaak, dat hebben de Ajacieden vooral overgehouden aan het duel met Atalanta Bergamo. Ja, ook één puntje, maar Ajax kwam voor meer en leek dat ook even te krijgen. De remise voelt voor een teleurgestelde Davy Klaassen daarom als een nederlaag.

28 oktober 2020 - 12:34
Klaassenatalanta800
Ook Klaassen wist in Bergamo niet het verschil te maken. © Pro Shots

Op basis van de tweede helft was een gelijkspel uiteindelijk niet onverdiend. Sterker nog, misschien mag Ajax achteraf gezien wel in zijn handjes knijpen dat het niet ook nog tegen een derde Italiaanse treffer aanliep. Dan waren de druiven al helemaal zuur geweest. 

Desondanks is het zonde dat Ajax niet met drie punten van het veld stapte, terwijl daar echt wel de mogelijkheden voor waren. “De teleurstelling overheerst hier,” stelt Klaassen na afloop. “Ik denk dat we gewoon de 3-0 moeten maken, dan is het wel klaar. Dit voelt nu als een nederlaag. Dat is ook logisch als je met 2-0 voorstaat.” 

Ajax had het uiteindelijk aan zichzelf te danken dat het niet meer uit de wedstrijd haalde. Na een wat rommelige openingsfase kreeg de ploeg de controle en werd er met vlagen prima gevoetbald, maar toch wist het die lijn in de tweede helft niet door te trekken. Waar dat precies aan lag? Klaassen probeert de vinger op de zere plek te leggen.

“Dat we het niet mogen weggeven, is duidelijk. Je moet scherp blijven, want het komt niet vanzelf. Maar tegen een team als Atalanta dat continu één-op-één speelt, is het moeilijk om altijd de controle te houden. Dan krijg je af en toe een heen-en-weer-wedstrijd.”

Dusan Tadic spreekt min of min dezelfde woorden, maar voegt hier aan toe dat de ruststand ook invloed had op de manier waarop Ajax de kleedkamer weer uitkwam. Niet achteroverleunen en denken dat je er al bent, maar op zoek naar de 0-3. Was dat te opportunistisch?

“Ze zeggen altijd dat 0-2 de gevaarlijkste stand is die er is,” aldus de aanvoerder. “We spraken af dat we op zoek wilden gaan naar de derde goal en dat we hetzelfde wilden blijven spelen, maar in plaats daarvan kregen zij het geloof dat ze konden scoren.” 

Atalanta is een goed team, maar om te overwinteren in de Champions League moeten ook ploegen van dit kaliber worden verslagen, vindt Tadic. “We moeten groter denken, niet te snel tevreden zijn en altijd meer willen. Dat is de Ajaxmentaliteit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >