Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag tevreden over sterke Traoré: ‘Hij speelde als een kerel’

Lassina Traoré stond tegen Atalanta Bergamo wederom in de spits. Hoewel de Champions League heel andere koek is dan VVV-Venlo (0-13) liet de Burkinees ook tegen de Italianen een goede indruk achter. Erik ten Hag is tevreden over het spel van Traoré en ziet hem van jongetje uitgroeien tot echte kerel.

28 oktober 2020 - 11:13
Tenhagtraore800
Traoré was er als de kippen bij toen Sportiello de bal losliet. © Pro Shots

Vijf doelpunten en drie assists tegen VVV waren voor Ten Hag genoeg om Traoré ook tegen Atalanta in de punt van de aanval te laten beginnen. Dat klinkt logisch, maar toch… De Champions League is iets heel anders dan de schiettent in Venlo. Desondanks kreeg Traoré de kans om zich ook op een groter podium te laten zien. 

Dat liet de negentienjarige Burkinees zich geen twee keer vertellen. Traoré speelde een verdienstelijke wedstrijd door voorin als aanspeelpunt te fungeren en zijn Braziliaanse medespelers op de flanken te bedienen. De spits was daarnaast goed voor een doelpunt en dus kijkt Ten Hag tevreden terug op het optreden van Traoré. 

“Ik vond hem heel goed spelen,” aldus de trainer na afloop. “Hij heeft het uitstekend ingevuld en we hebben meerdere keren wat gecreëerd omdat hij ons aanspeelpunt was en we zo konden doorvoetballen. Dat was precies wat we in deze wedstrijd nodig hadden.”

Traoré hikt al een tijdje tegen het eerste elftal aan, maar is soms nog te grillig om echt een definitieve basisplaats af te dwingen. Dat is op zich niet gek voor iemand die volop in zijn ontwikkeling zit, maar Ten Hag ziet de spits wel steeds meer groeien. “Vorig jaar was Lassina nog een jongetje, maar tegen Atalanta heeft hij als een kerel gespeeld.”

De spits is zelf ook blij met zijn prestaties tegen Atalanta. Hij versierde een penalty, maakte een doelpunt en gaf nog bijna een assist op Antony die de 2-3 voor het inschieten had. Toch had Traoré aan het einde van de rit liever met drie punten gestaan. “Ik ben blij dat ik mezelf heb laten zien, maar ik was nog veel blijer geweest als we hadden gewonnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >