Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over VVV-Venlo – Ajax

Ajax bevindt zich momenteel in het overvolle blok twee, waarin de ploeg om de paar dagen aan de bak mag. VVV-Venlo is de volgende tegenstander. Om met een goed gevoel richting de volgende belangrijke wedstrijd te gaan, moet er in De Koel worden gewonnen. Daarom hieronder drie dingen die je moet weten over het duel met de Limburgers!

23 oktober 2020 - 23:39
Driedingenvvv800
Hoe effectief is het laat inbrengen van Huntelaar precies? © Pro Shots

VVV heeft geen voordeel meer van plastic mat
De Ajacieden beklaagden zich de laatste jaren flink over de kunstgrasvelden in de eredivisie. Na afloop repten spelers vaak over pijntjes en schoenen vol zwarte korrels. De plastic mat in Venlo was misschien nog wel het meest vervelend om op te voetballen, omdat de weersomstandigheden dusdanig heet waren dat de temperatuur in de kicksen flink opliep.

Niets meer van dat gelukkig! Ook in De Koel ligt sinds dit seizoen natuurgras. De Limburgers vervingen net als PEC Zwolle en ADO Den Haag deze zomer hun grasmat. VVV-aanvoerder Danny Post is maar wat blij dat de nepsprieten zijn ingeruild voor echt gras, maar beseft ook dat de club daarmee een stukje thuisvoordeel heeft weggegeven. 

“Die Ajaxjongens tikken het balletje natuurlijk het liefst lekker rond,” begint Post tegenover het Algemeen Dagblad. “Op een biljartlaken gaat dat iets makkelijker dan op een veld waar de rubberkorrels er op hete zomerdagen vanaf spatten... Maar als voetballer wil je het liefst op natuurgras voetballen en ik ben blij dat dit weer kan bij VVV.” 

Foutjes blijven kleven aan Schuurs
Perr Schuurs heeft alles in zich om een topverdediger te worden. De potentie is er echt wel, maar die foutjes telkens… Het lijkt wel alsof het een beetje aan de verdediger kleeft. Tegen Liverpool (0-1) was Schuurs heus niet de enige die soms in de fout ging, maar op een of andere manier worden de fouten van de Limburger altijd afgestraft, zo ook toen Schuurs Sadio Mané aan zich voorbij liet glippen.

Dat de foutjes van Schuurs vaak – al dan niet indirect – leiden tot tegendoelpunten, blijkt ook uit de statistieken van data-analysebedrijf FBM. De verdediger heeft op dit moment zelfs persoonlijk slechtere cijfers dan vorig seizoen, zo lezen we bij Het Parool.

Perrrr is nog jong en zit volop in zijn ontwikkeling, maar die slippertjes moeten wel echt uit zijn spel om uiteindelijk uit te groeien tot een topper. Of zoals de Limburger het zelf noemt: meedogenlozer worden.

Is een slotoffensief van Ajax wel effectief?
Soms dreigt een wedstrijd anders te lopen dan waar je vooraf op had gehoopt. Wanneer er in de laatste minuten nog wat moet worden geforceerd, kiezen ploegen vaak voor een slotoffensief. Dat pakt soms goed uit – vraag maar aan PSV – maar bij Ajax vallen zeer weinig doorslaggevende treffers in de laatste minuten.

Het laatste succesvolle slotoffensief? Dan moeten we toch echt al minimaal terug naar 2018/2019, toen Klaas Jan Huntelaar een oh zo belangrijk doelpunt maakte tegen FC Groningen. Eerder in dat voetbaljaar schoot ook Dusan Tadic zijn ploeg vanaf elf meter alsnog naar de drie punten, nadat het negentig minuten lang ploeterde in Venlo.

Als Ajax zo weinig scoort in een slotoffensief, is het dan nog wel effectief? En mocht het op een slotoffensief aankomen in Venlo, hoe moet dit dan worden aangepakt zodat het wel effect heeft? Volgens Erik ten Hag moet de bal voortaan beter worden ingebracht, terwijl Schuurs zegt dat er meer op moet worden getraind. Laten we in ieder geval hopen dat het tegen VVV niet zo ver komt!

VVV-Venlo en Ajax trappen zaterdagmiddag al om 16.30 uur af in De Koel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >