Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – sc Heerenveen

De interlands zijn achter de rug en dus is het weer tijd voor Ajax! De ploeg van Erik ten Hag neemt het zondagmiddag op tegen sc Heerenveen en we kunnen best spreken van een toppertje. De Friezen zijn namelijk nog altijd ongeslagen en staan zelfs boven Ajax op de ranglijst. Hieronder wat zaken die goed zijn om te weten richting de aftrap.

17 oktober 2020 - 10:52
Driedingenajahee800
Tijdens de vorige editie maakte Nico misschien wel het mooiste Ajaxdoelpunt van het seizoen. © Pro Shots

Garantie voor doelpunten
Als Ajax wil winnen van Heerenveen, heeft het in ieder geval doelpunten nodig. Waar de ploeg van Ten Hag er in de voorgaande seizoenen lustig op los scoorde, vallen het aantal treffers tot nu toe nog een beetje tegen. Dit valt natuurlijk te koppelen aan de twee rode kaarten die Ajax kreeg, maar ook met elf man sloegen de Ajacieden er tegen FC Groningen (1-0) niet in om te scoren.

Ajax heeft dus doelpunten nodig en Heerenveen lijkt op basis van het verleden de ideale tegenstander om tegen te scoren. Tijdens de laatste zes competitie-ontmoetingen in de Johan Cruijff Arena vielen er liefst 36 doelpunten, wat uitkomt op een gemiddelde van zes treffers per wedstrijd. Duels tussen Ajax en Heerenveen zijn dan ook nog nooit in een bloedeloos gelijkspel geëindigd.

Klaassen speelt graag tegen Heerenveen
Davy Klaassen kan zondag na ruim drie jaar zijn rentree voor Ajax maken. De laatste keer dat de middenvelder tijdens een officieel duel in actie kwam voor de Amsterdammers, was tijdens de verloren Europa League-finale. Klaassen maakte onlangs al wel zijn officieuze rentree in het wit-rood-witte shirt. Dat deed hij tijdens een sparringspotje met AZ (1-1).

Mocht teruggekeerde Ajacied zondagmiddag minuten maken, dan doet hij dat tegen een tegenstander die hem wel ligt. Klaassen was in zijn laatste vijf eredivisieduels met Heerenveen namelijk betrokken bij zes doelpunten, waarvan hij er vier zelf maakte en twee assists gaf. 

Heerenveen loert op grote ruimtes in omschakeling
Het verhaal in de eredivisie is inmiddels wel bekend: Ajax heeft veelvoudig de bal, terwijl de tegenstander geduldig wacht op een omschakelmoment. Ondanks dat Heerenveen een best aardig voetballende ploeg is, zijn ze niet van plan om in Amsterdam zelf het spel te maken. De Friezen loeren op grote ruimtes in de omschakeling, waar de rappe Mitchell van Bergen van hoopt te profiteren. 

“Het wordt weer een mooie wedstrijd,” voorspelt de aanvaller in gesprek met HeerenveenTV. “Bij Ajax liggen er altijd wel heel veel ruimtes, dus voor mij is dat wel lekker. Ook voor Henk Veerman is het goed om grote ruimtes te hebben. Ik hoop al met al dat we daar gewoon een goed resultaat kunnen gaan neerzetten,” aldus Van Bergen, die tegen Ajax al twee keer het net wist te vinden.

Ajax en Heerenveen trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in een helaas lege Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >