Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Doelpunt uit het boekje zorgt voor grote ontlading Traoré na 0-13

Hoe groter de uitslag, des te minder wordt er over het algemeen gejuicht na weer een doelpunt. Kun je nagaan als je 0-13 wint. Althans, dat zou je zeggen. Maar Lassina Traoré juichte na het dertiende doelpunt harder dan je zou verwachten. Veel harder. Wat blijkt? Er ging bloed, zweet en tranen aan vooraf.

25 oktober 2020 - 12:01
Traoredertiencar
Juicht Traoré hier nu na de 0-2 of de 0-13?! © Pro Shots

Traoré krijgt bij Ajax nog niet zo gek veel kansen. Erik ten Hag opteert in de Champions League voor de betere Dusan Tadic, terwijl Zakaria Labyad in de eerste competitieduels in de basis mocht beginnen en tegen sc Heerenveen (5-1) wist Traoré niet echt zijn stempel op het spel te drukken.

De Venlose speeltuin van VVV blijkt wel vruchtbare grond voor Traoré. Al duurde het eventjes voordat hij op gang kwam. We zagen de Burkinees in de eerset helft over en langs de bal maaien voordat hij 'm nog een keer schampte, maar toen hij eenmaal los bleek, was er ook geen houden meer aan.

Vijf doelpunten, drie assists en de wedstrijdbal in de tas... prima score! Maar wat ons het meest is bijgebleven van het bezoek aan De Koel is de oerkreet die de negentienjarige aanvaller slaakte na het binnen rammen van de 0-13. Wat is hier het verhaal achter? Veronica Inside heeft het antwoord.

“Mijn laatste treffer was de mooiste van de vijf! Ik hou echt van dit doelpunt. Daarom schreeuwde ik ook zo. Ik heb er echt heel hard voor gewerkt om dit doelpunt te maken. De trainers, Poulsen en Reiziger, hebben dit patroon er echt ingestampt en nu scoorde ik eindelijk op die manier. Ik was echt heel blij. En opgelucht!”

Hoe de 0-13 tot stand kwam? Zakaria Labyad dribbelde over de rechterflank richting de achterlijn en een metertje of vijf voor de lijn legde hij de bal breed richting de penaltystip, waar Traoré kwam aangesneld en de inglijdende verdediger te snel af was. Een typische spitsengoal dus! Dit blijkt ook wel uit het feit dat Klaas Jan Huntelaar opduikt, want als Traoré niet had doorgehaald, stond KJH wel klaar om af te drukken.

Traoré heeft ook nog wel een verklaring voor het feit dat het echt 0-13 werd. “De afgelopen jaren tijdens de titelraces met PSV en AZ hebben we altijd bovenaan gestaan dankzij ons doelsaldo. We weten dus hoe belangrijk het is om maximaal te blijven scoren. Als je alles geeft, kan dit een keertje gebeuren. Ik ben er trots op om hier onderdeel vanuit te maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >