Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vliegtuig Ajax nam alternatieve route naar trainingskamp in Qatar

De spanningen in de Golfregio zijn niet direct van invloed op het trainingskamp van Ajax. Maar indirect werd wel degelijk rekening gehouden met de gevolgen van de liquidatie van een Iraanse generaal, want de piloten van het vliegtuig vol Ajacieden kozen voor een alternatieve route.

06 januari 2020 - 10:40
omwegvliegtuigcar
Dest koos onlangs voor een loopbaan als Amerikaans international. © Pro Shots

De dienstdoende piloten besloten het luchtruim van Iran te mijden, omdat je tegenwoordig nooit weet of daar misschien een drone of zelfs zwaarder geschut rondvliegt. Beter het zekere voor het onzekere en daarom maakte het chartertoestel een tussenstop in Cyprus, schrijft De Telegraaf.

De Ajacieden kennen Cyprus nog van de uitwedstrijd tegen Apoel Nicosia, die begin dit seizoen in 0-0 eindigde. Maar goed, bijgetankt en wel werd het vizier daarna verlegd naar Qatar. Dit kon ook, want het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat er 'gewoon' afgereisd mocht worden.

PSV liet zich per lijnvlucht vervoeren richting Qatar en is ook ter plaatse, maar de nationale selectie van Amerika vond het risico toch te groot. De Amerikanen kozen op het laatste moment voor een trainingsstage op een locatie verder weg van Iran. Desondanks is Sergiño Dest gewoon van de partij.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met de spanningen tussen beide landen, plus het feit dat er in Qatar een grote Amerikaanse legerbasis is opgetuigd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >