Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDSar ziet wekelijkse open training niet meer gebeuren

Ajax wordt nog wel eens vergeleken met Bayern München. En als de vergelijking een keertje niet wordt gemaakt, dan beschouwt Ajax de Duitsers zelf wel als een voorbeeld van een club die het achterna wil. Maar de hoeveelheid open trainingen bij Bayern wordt door Ajax niet gehaald.

24 januari 2020 - 15:17
sarsarsarcar
Sar broedt ook op kansen om meer te verdienen aan de JC Arena. © Pro Shots

We hebben dit seizoen nog maar weinig open sessies gezien bij Ajax, los van Europese wedstrijden of het traditionele aanmoedigen voor een potje als de klassieker. Dat is bij Bayern wel anders. Daar zijn wekelijks één of twee trainingen openbaar.

Ajax doet dit slechts een enkele keer per seizoen en bovendien was het trainingskamp in De Lutte ook nog eens besloten. Waarom is dat, vroeg Stefan Marx (51) zich af en wij besloten deze kwestie aan Van der Sar voor te leggen. Want zo wordt de band tussen supporters en club niet sterker.

“Dit onderwerp staat tijdens ieder overleg met SV Ajax op de agenda. Ik vind het belangrijk dat er een onafhankelijke fanclub is die weet wat er speelt, kan bemiddelen en supportersbelangen behartigt. We moeten samen proberen dit voor alle partijen zo goed mogelijk in te vullen,” reageert Van der Sar op de vraag van Stefan.

Hij vervolgt: “We proberen openbare trainingen in de schoolvakanties als evenement te realiseren. Een wekelijkse openbare training zie ik niet gebeuren. De tijd dat je als supporter je auto bij het hek parkeert, komt niet meer terug. Nee, ook niet straks op het nieuwe trainingscomplex.”

“De band met onze supporters is goed, vind ik. Maar supporters willen altijd meer. Sponsors ook. Wat is openheid? Hoe communiceer je? Wat laat je zien? Wat wil de trainer? Ik moet de balans bewaken.”

Een balans die Van der Sar ook bewaakt, bestaat uit de verhouding met de Johan Cruijff Arena. Want was is de reden dat Ajax het stadion niet wil kopen, terwijl veel andere clubs het in eigen beheer hebben van het stadion juist als best mogelijkheid zien om financieel te groeien? Dat wilde Ramon de Jager (24) wel eens weten.

“Uitstekende vraag. Op dit moment zijn we in overleg met de gemeente. In het kader van de naamgeving zijn er afspraken gemaakt. We kijken of we ons belang kunnen vergroten door certificaten van de gemeente over te nemen,” antwoordt Van der Sar.

“We spelen in een mooi stadion, met mooie rode stoeltjes, waar de naam Ajax prominent aanwezig is. En het gras – voor ons het belangrijkst – maakt ook stappen. Ik zeg niet dat we dit niet willen. Als er mogelijkheden zijn die Ajax een hoger budget geven om ons op een hoger plan in Europa te begeven, zullen we daar scherp op zijn.”

Het hele verhaal met Van der Sar lees je in ons nieuwe magazine Ajax Life. Nummer 6 alweer! Wil jij het blad ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >