Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar vindt ophef over Dest en Qatar overdreven

Er zal ongetwijfeld goed getraind worden, maar we kunnen niet spreken van een geruisloos trainingskamp van Ajax in Qatar. Integendeel zelfs. Er gebeurt vrijwel iedere dag is iets wat negatieve impact met zich meebrengt. Edwin van der Sar vindt dat er wordt overdreven.

10 januari 2020 - 10:28
saroverqatarcar
Van der Sar vindt de vele vraagtekens rondom Ajax onterecht. © Pro Shots

Hoewel er in de Golfregio altijd wel zaken spelen, kun je best inbrengen dat Ajax er ook niets aan kon doen dat de Verenigde Staten uitgerekend nu een Iraanse generaal moesten liquideren. Dit zette een soort domino-effect in gang met steentjes die na elkaar omvallen.

Het zorgde ervoor dat het vluchtplan van Ajax werd aangepast om Iran te ontlopen, maar dit kon niet voorkomen dat Sergiño Dest zich als Amerikaans international nogal onveilig voelde in de buurt van een onvoorspelbaar kruitvat, waar mogelijkerwijs zelfs een passagiersvliegtuig per ongeluk uit de lucht is geschoten...

Wij kunnen ons niet herinneren dat een speler van Ajax ooit om redenen uit de categorie 'welzijn' vroegtijdig terug naar huis keerde los van de rest van de spelersgroep, maar Van der Sar vindt dat een tikje overdreven wordt gereageerd op het vertrek van Dest.

“Voor ons is het niet echt iets groots. Ik heb wel vaker spelers uit trainingskampen zien vertrekken, bijvoorbeeld vanwege blessures. Door de toenemende spanningen in de wereld wordt er nu meer nadruk op gelegd dan in onze ogen nodig is,” aldus Van der Sar tegenover het Algemeen Dagblad.

Het zijn stiekem best stevige uitspraken van Van der Sar en we zijn ook benieuwd wat Dest ervan vindt, maar dat komen we misschien wel nooit te weten. “Jullie (de media, red.) maken het echt te groot. Dat Sergiño ermee zit, snap ik. Hij heeft wellicht contact gehad met de nationale selectie van Amerika en Alphonso Davies van Bayern München is ook vertrokken, begreep ik.”

“Je moet los zijn in je hoofd, anders kun je niet lekker trainen en raak je geblesseerd. Maar volgens mij heeft iedereen het hier goed naar zijn zin, met prima omstandigheden om te trainen en te spelen. De keuze is en blijft voetbaltechnisch,” vervolgt Van der Sar, die ook de negatieve berichtgeving over Qatar in algemene zin overtrokken vindt.

“We weten dat we een grote club zijn en dat dit dus beweging brengt, is prima. Maar dat het zo zwaar wordt aangezet, vind ik overdreven. Het is net alsof we een zwaar misdrijf hebben begaan. Dat lijkt soms echt zo,” meldt de algemeen directeur in gesprek met Voetbal International.

Van der Sar wijst er tenslotte op dat dat je anders tegen dingen aankijkt als je – zoals hij – veel ziet van de wereld. “Het gros van de Nederlanders leest wat er in de krant staat of ze volgen de mening van één iemand. Ik mis de nuance wel eens. Veel mensen praten elkaar na.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >