Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil slechte reeks snel afsluiten: 'Dit is niet des Ajax'

Het leek wel alsof Ajax onverslaanbaar was. Leek, inderdaad... Sinds begin december is er – door omstandigheden weliswaar – aardig de klad ingekomen bij de koploper van de eredivisie. Van de laatste vijf wedstrijden gingen er drie verloren. En dat hoort gewoonweg niet.

31 januari 2020 - 15:21
hagdesajaxcar
Hopelijk kunnen de handen zondag weer in de lucht... © Pro Shots

Ajax wordt ieder seizoen geplaagd door een moeilijke periode en goed uit de winterstop komen doet het al jaren niet, maar daardoor moeten nu wel de tanden op elkaar worden gezet. Ja, er zijn oorzaken als blessures om naar te wijzen. Ondertussen staat wel de schaal op het spel.

“We zijn scherp geweest en hebben intern dingen benoemd, want dat is niet des Ajax'. Er kunnen spelers niet aanwezig zijn en automatismen wegvallen, maar we moeten beter presteren. Het valt zeker op te lossen en we lieten tegen ADO Den Haag en Sparta ook al goed spel zien,” aldus Erik ten Hag.

Het is grappig dat de rust bij Ajax niet te lijden heeft onder diverse struikelpartijen links en rechts in de eredivisie. Het sprookjesvoetbal van kalenderjaar 2019 ligt zeer nog vers in het geheugen en het is ook niet zo dat de Ajacieden er slecht voorstaan. Ajax is nog altijd aanvoerder van de eredivisie.

“Het is altijd vervelend, voor welke coach dan ook,” antwoordt Ten Hag als hem wordt voorgelegd of dit een moeilijke periode is in zijn trainerschap van Ajax. “Als je mensen in de as mist, key players, dan moet je dat gaan oplossen. Een voordeel kan zijn dat andere spelers zich ook ontwikkelen en alles hierdoor dichter bij elkaar komt te liggen.”

“Maar je ziet ook wel eens dat het dan niet lukt,” voegde de trainer er nog enigszins gehaast aan toe. En dat was een terechte toevoeging, want het spel van Ajax is sinds begin december niet langer het spelletje waar we tot over onze oren verliefd op waren geworden. FC Groningen won (2-1) vorige week ook niet omdat het zelf zo goed speelde, maar vooral doordat het Ajaxspel zo tegenviel.

De tegenslag in Amsterdam valt in het niet bij de chaos, wanorde en complottheorieën die bij PSV de ronde doen. Het was altijd zo gemoedelijk in Eindhoven, maar tegenwoordig vecht iedereen elkaar daar de tent uit. En op mededogen van Ten Hag hoeft bij de gevallen titelkandidaat – momenteel vijfde – niet gerekend te worden.

“Neuh! Ik hou me niet bezig met PSV. Ik heb er enkele jaren met plezier gewerkt, maar ik hou me bezig met Ajax,” aldus de trainer, die voor de 'heenwedstrijd' (1-1) in het Philips Stadion nog wees op de cowboys van PSV, van wie er nu enkelen ontbreken. “Wij nemen geen littekens mee in de wedstrijd, maar beschouwen dit als het moment en proberen zo goed mogelijk te spelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >