Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico blijft niet eeuwig, maar heeft geen vertrekwens

Het lijkt wel alsof Ajax en Nico Tagliafico voor elkaar zijn gemaakt. De linksback meldde zich nog maar twee jaar geleden in Amsterdam, maar het is alsof hij kwam, zag en overwon. De prestaties lijken van nature goed en dus hoor je veel over een transfer, maar Tagliafico heeft geen haast.

13 januari 2020 - 14:00
nicovertrekwenscar
Er zit geen rem op Tagliafico. Die gaat altijd vol! © Pro Shots

De 27-jarige Argentijn is een echte strijder, die in de Johan Cruijff Arena wat nieuwe kanten heeft ontdekt van zichzelf. Zo blinkt de linkspoot eigenlijk overal in uit en weet hij tegenwoordig zelfs vrij gemakkelijk de weg naar het doel te vinden.

“Het is een goede beslissing geweest om bij Ajax te blijven, want ik voel me op mijn gemak in Amsterdam. We hadden al een koers bepaald. Ik snap hoe Ajax voetbalt en dat is erg belangrijk voor een speler. Het was voor mij geen enkel probleem om te blijven,” aldus Tagliafico tegenover Fox Sports.

“Integendeel zelfs! Ik voel me goed en ben gebleven omdat ik merk dat de club blijft winnen en nog meer prijzen kan pakken. Ajax en ik vullen elkaar goed aan. Ik kwam om het beste van mezelf te geven en Ajax heeft mij door de manier van spelen ook veel geleerd.”

Wat Tagliafico precies in zichzelf heeft ontdekt? Scorend vermogen! “Ik heb een nieuwe kant van mezelf leren kennen en veel doelpunten gemaakt. Twaalf stuks al en nu wil ik het record van Dario Cvitanich breken. Hij wist 13 keer voor Ajax te scoren en dat wil ik overtreffen.”

“Ik heb de tactiek en manier van spelen onder de knie. Ik weet hoe ik me moet positioneren en dus kan ik me vrij bewegen over het veld. Ik ben ook een beetje aanvaller geworden. De backs zijn erg belangrijk in het moderne voetbal, want je moet multifunctioneel zijn. Ik ben vrijer geworden, daardoor scoor ik nu gemakkelijker.”

Aan al dit moois komt komende zomer – hopelijk met een paar extra prijzen op zak – vast en zeker een einde, want dan staan de clubs toch voor Tagliafico in de rij? “Ik ben helemaal niet op zoek en ga ook niet zeggen dat ik weg wil. Als er een club op mijn pad komt die me interesseert en waarbij het financiële plaatje goed is, dan zien we wel.”

“Ik heb geen plannen om in juni afscheid te nemen van Ajax,” bezweert Tagliafico. “Ik heb ook nog een contract dat loopt tot de zomer van 2022. Maar als er een club komt die goed is voor mij en voor Ajax, dan zien we wel. Eerst wil ik nog meer prijzen winnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >