Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Spakenburg United

Ik weet nog dat ik in het verleden met mijn bek vol tanden stond als ik mijn vriendin de verschillende competities probeerde uit leggen. Ze heeft niets met voetbal en dacht dat ze interesse moest tonen in mijn afwijking. Nu, twee kinderen later, weet ze wel beter, maar het was wel leerzaam. Het is namelijk niet te doen.

23 januari 2020 - 09:02
stoeltje63spakenburgcar
Er werd flink uitgepakt bij Ajax - Spakenburg! © De Brouwer

Ja, het feitelijk uitleggen lukt nog wel. Maar overbrengen waarom je Urk - Ajax moet kijken, is onmogelijk als je alleen woorden tot je beschikking hebt.

Aan het begin van Ajax - Spakenburg kon ik het mezelf niet eens uitleggen. De sfeer in het stadion leek wel Champions League-waardig. Met lichtshow en al.

Ik merkte ook dat ik cynischer werd dan ik van mezelf ben gewend. Deze entourage ging echt te ver. Guus Meeuwis gaat toch ook niet optreden in een vol voetbalstadion? Dat klopt gevoelsmatig niet.

Ik was in de tweede helft echter alweer mijn vrolijkere zelf. Eigenlijk had de hattrick van Siem hier al voor gezorgd. Alleen al om Siem de Jong zich weer even helemaal Siem de Jong te laten voelen was deze wedstrijd de moeite waard.

De sfeer in het stadion leek wel Champions League-waardig. Met lichtshow en al

Spakenburg werd behoorlijk dol gespeeld, maar hield de kin, terecht, omhoog. Ajax nam deze avond net zo serieus als de entourage deed vermoeden. Daar is geen amateurclub ter wereld tegen opgewassen.

Het echte klassieke bekermoment, voor de toekomst, zat in de staart. Dat Naci Ünüvar erin kwam voor uitgerekend De Jong was dit misschien al. De zelf gecreëerde penalty maakte het af.

Ik heb hier in het verleden weleens beweerd dat thuiswedstrijden in de beker, tegen amateurclubs, in het Olympisch Stadion gespeeld zouden moeten worden. Maar wat weet ik er nu van? Een uitverkochte Johan Cruijff Arena werkt kennelijk veel beter. Ik kan het verder nog altijd niet uitleggen.

Wie dat wel kan, is een meneer met een rood-witte wandelstok, waar ik buiten toevallig achter liep. Hij vertelde zijn begeleider dat het zijn eerste keer in het stadion was. Dat hij vervolgens zei dat hij het geweldig vond, was onnodig. Dat hoorde ik door zijn aanstekelijke enthousiasme sowieso al.

Doe daar maar eens cynisch over.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >